Viking

Viking har trukket tilbudet til Ekeland

Sandnes Ulf-kaptein Jostein Ekeland (25) har ikke lengre noe kontraktsforslag fra Viking liggende.

Midtbanemannen med fortid i Jåttåvågen fikk ganske raskt et tilbud om retur, og en avtale gjeldende fra 1. januar 2023, fra Viking da hans eksisterende avtale med Sandnes Ulf hadde mindre enn seks måneder igjen.

Når RA spør Erik Nevland om Ekeland har fått noen tidsfrist svarer han følgende:

– Han har sagt at han ikke vil diskutere noe nå. Vi har gitt ham et tilbud, men fikk aldri et svar. Da gjelder det tilbudet ikke nå mer.

Ikke avskrevet

Vikings sportssjef har ikke avskrevet Ekeland. Han er fortsatt i søkelyset til Viking, men sportssjefen klar på at det i så fall må gjøres et nytt forsøk.

– Vi må eventuelt komme med et nytt utspill dersom det skal skje noe. Da får vi sette oss ned igjen på et senere tidspunkt, sier Nevland.

Like før Vikings avgjørende kamper mot FCSB, for å komme inn i gruppespillet i UEFA Conference League, ble det spekulert i at de mørkeblå kunne komme til å gjøre et framstøt for å få til en umiddelbar overgang ved et kjøp om det ble deltakelse. Nevland benektet heller ikke at det kunne bli et tema.

Viking røk så ut og ingenting skjedde.

Mange spekulasjoner

Før overgangsvinduet lukket natt til 1. september var det også mange spekulasjoner rundt Ekeland om en umiddelbar overgang til Eliteserien. Det ble meldt av flere medier at en håndfull klubber var interesserte, men ikke et eneste bud kom inn på spilleren ifølge Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen.

Ekeland selv har hele tiden stått fast på at han i utgangspunktet vil spille på et høyest mulig nivå. Han har samtidig aldri avvist at det kan bli aktuelt å signere en ny avtale med Sandnes Ulf.

Daglig leder Tom Rune Espedal har samtidig varslet til RA at OBOS-klubben er villige til å strekke seg langt for å beholde sin kaptein.

Ekeland står med ni scoringer og seks målgivende på 22 kamper i år. Han har spilt mest indreløper, men også vikariert noe som spiss med skader på Martin Ramsland og Tommy Høiland.

Sandnes Ulf ligger etter 2-1-seieren over Fredrikstad søndag på 4. plass på tabellen. Et opprykk til Eliteserien er fortsatt i aller høyeste grad et tema.

Det er kun fire poeng opp til Stabæk på den siste direkte opprykksplassen med seks kamper igjen. Samtidig er det fire poeng ned til Kongsvinger som har den siste plassen utenfor playoff.




Mer fra Dagsavisen