Viking

Utskjelt Nevland åpner for flere kjøp

Erik Nevland fikk søndag krass kritikk fra fansen da Viking tapte mot VIF. Nå er to nysigneringer på plass. Forhåpentligvis er heller ikke klubben ferdighandlet. Blant annet er en ny stopper et tema før overgangsvinduet lukker natt til torsdag.

De mørkeblå har fått massiv kritikk av omgivelsene for det som har skjedd i dette overgangsvinduet. Etter salgene av Joe Bell på tampen av vintervinduet, fulgte Viking opp med å la Sebastian Sebulonsen og kaptein Veton Berisha gå i sommer.

I samme tidsrom har resultatene gått fra gode til svært dårlige. Først nå har nye navn kommet til i form av innlånte Naatan Skyttä og Sander Svendsen.

Nevland har fått mye av kritikken rettet mot egen person. Felt O sang søndag unisont at «Nevland måtte komme seg på jobb».

– Jeg fikk det med meg, bekrefter Nevland til RA.

– Hva tenker du om den kritikken?

– Ikke så mye, men det er selvsagt ikke gøy. Samtidig er dette en del av jobben dessverre.

– Hierarki

44-åringen, som var en av fansens store helter som mangeårig toppscorer, ser litt på det som nå skjer som en test. Det kommer etter en start i ny jobb med mye medgang. Han vet utmerket godt at det kommer gode og dårlige dager i en slik stilling.

Sportssjefen skjønner også fansens frustrasjon. Det er ikke lyst og vilje og navn på blokken det står på. Samtidig må han ta realitetene inn over seg. De realitetene er at det finnes rammer å forholde seg til og et hierarki i fotballens verden. Viking er ikke ledende på noen av delene.

– Fansen kan ikke skjønne hvorfor folk ikke automatisk vil spille for Viking. Jeg som også er herfra kan heller ikke det. Samtidig finnes det et hierarki hvor vi ikke er øverst.

Han peker rask på lønn som en utfordring. Spesielt med utenlandske spillere som gjerne skal ha nettobetalt. Viking kunne sikkert hentet noen inn på fantasilønn etter alle salgene, men da ville klubben også møtt seg selv i døren ved neste korsvei. De eksisterende spillerne vil selvsagt svare med å kreve langt mer i posen.

– Vi tenker lenger. Gjerne to-tre år fram i tid – selv om resultater nå også er svært viktige.

Selv om Nevland ikke vil si så mye om det selv er det åpenbart eierne og styret i Viking Fotball AS som til syvende og sist gir rammene han må handle ut ifra. All den tid investeringsviljen fra de over 100 aksjonærene har vært lav de siste årene er det heller ikke enkelt å henge med i det som har utviklet seg til en pengegalopp i skandinavisk og norsk fotball etter pandemien.

Åpner for stopper

På tross av vanskelighetene har Nevland og Viking ikke gitt opp å få tak i enda flere spillere før overgangsvinduet stenger natt til torsdag. Han har ingen planer om å bli med laget til den utsatte kampen mot Kristiansund onsdag. Her kan det bli jobbing tett opp mot midnatt med helt andre ting.

– Kan en spiss til bli aktuelt å hente?

– Jeg utelukker ikke noe. Vi ser i alle posisjoner.

Klubben har for tiden stopper Gianni Stensness ute med leggskade. Han fikk nylig tilbakefall og spiller kanskje ikke mye mer fotball i Eliteserien i år. På samme tid har David Brekalo spilt seg svært attraktiv og bud kan fort komme på ham. Nevland bekrefter til RA at posisjonen er et tema og at de må tenke proaktivt. Jakten på en stopper er intensivert.

– Det kan godt være at vi styrker midtforsvaret også. Vi kikker i alle fall og er klare for å prøve om rett spiller blir tilgjengelig, bekrefter sportssjefen.






Mer fra Dagsavisen