Viking

Spiss benekter Viking-avtale: - Kjenner til ham

Angriperen Daniel Adiyie Barnieh (21) fra Ghana har for egen maskin gått ut og benektet ryktene om at han skal være klar for Viking fra årsskiftet. Erik Nevland bekrefter samtidig at han kjenner til spilleren.

Viking skal styrke seg helt på topp og ifølge ghanasportspage.com gikk Hearts of Oak-angriperen nå selv ut og benektet at en overgang var i boks – etter at en Accra-basert radiostasjon rapporterte at en overgang var i orden.

Sportssjef Erik Nevland i Viking sier følgende til RA:

– Det stemmer at han ikke er klar for oss.

– Men dette er en spiller dere kjenner til?

– Ja, det er det.

Adiyie Barnieh skal ha U-landskamper og har fått gode kritikker for sitt spill i det siste. Ifølge Wikipedia står han med elleve mål på 45 kamper i toppserien og er også serievinner i hjemlandet.

Vanskelig marked

Nevland ønsker å si minst mulig konkret om spillerjakten til Viking, men han erkjenner at det å finne en erstatter for Veton Berisha ikke er enkelt. Spisser som har scoret mye mål i det siste er åpenbart meget dyre.

– Markedet er veldig vanskelig. Ser du etter spisser som har scoret mye nylig blir det fort dyrt. Vi er nødt til å se bak fasaden i større grad.

– Hvor vanskelig er det for deg å lete når man skifter såpass mye på formasjon og spillestil som i det siste? Har du fått klare føringer fra trenerne på hva de vil?

– Ja. Vi har snakket sammen og har klare tanker på hva vi ser etter. Så må det vurderes litt fra spiller til spiller. Vi ser også på type. Totalpakken får du neppe tak i. Da spiller de helt andre steder enn i Viking.

Nevland er klar på at Viking ikke bare vil kjøpe for å kjøpe. Da sitter heller klubben i ro. Samtidig er det, som Nevland fortalte i RA mandag, fortsatt framstøt i spill for å handle nå.

Samtidig som mange leter etter spisser har man også sett at norske klubber som Molde og Glimt legger summer opp mot 15 millioner på bordet i nasjonale overganger i dette vinduet. Alle vet også at Viking har midler etter salgene nylig.

Vikings sportssjef innser at også selgende klubber vet det.

– Prisene er høye og spillerne forventer mye lønn. Jeg vet ikke hva de andre tanker, men klart det kan ha innflytelse på pris, erkjenner han.

Kan prøve igjen på Ofkir

Klubben la selv inn et bud som ble avslått av Sandefjord på Mohamed Ofkir nylig. Det skal ifølge Nettavisen ha vært på i underkant av to millioner.

– Vil dere prøve på ny?

– Det har vi ikke tatt stilling til.

– Hva skal dere med nok en venstreving?

– Det handler litt om at han er en veldig interessant type. Ofkir kan gjøre ting på egen hånd. Så var dette litt for å finne ut hvor landet ligger også, erkjenner han.

En annen spiller Viking nylig har snakket med er Sandnes Ulf Jostein Ekeland. Det er først og fremst med tanke på neste år. Nevland vil likevel ikke avvise at det kan skje noe allerede i dette vinduet rundt den tidligere Viking-spilleren.

NB! Viking har nå signert en avtale ut 2024 med Lars Erik Sødal. Midtbanemannen er på lån hos Sandnes Ulf – som også ønsket ham permanent.






Mer fra Dagsavisen