Viking

Millioner på spill: - Gleder deg bare

Zlatko Tripic og Bjarte Lunde Aarsheim kan, tross ferie og mindre attraktiv motstand, vente seg solid støtte på tribunen også mot Sligo Rovers torsdag.

Stavanger — Seieren over Sparta Praha i den andre kvalifiseringsrunden ga en fantastisk opptur for klubben og spillerne. Midt i fellesferien dukket over 9000 opp for å heie Viking fram til 2-1-seier. Stemningen var elektrisk.

Selv om Sligo Rovers ikke klinger like bra opplyser Kjartan Salvesen at det snart er solgt 8000 billetter til kampen. Dersom Viking skulle slå ut Sligo over to kamper betyr det playoff om å komme inn i gruppespillet. Det vil også automatisk bety 10,5 millioner kroner i inntekter fra Conference League.

– Vi har rundt 7,5 millioner i inntekter til nå på dette eventyret. Samtidig er det viktig å huske på at vi budsjetterte med 5,5 millioner på forhånd. Det var minstesatsen. De kronene er alt brukt opp, sier daglig leder Eirik Bjørnø – som vet godt at kvalifikasjon til gruppespillet vil gi rundt 30 millioner rett inn i første omgang.

Spillerne og trenerne vet også om dette, men for dem er det selvsagt opplevelsen som er aller viktigst. Kvelder som mot Sparta Praha vil man ha mer av.

– Dette er noe du bare går rundt og gleder deg til. Europa er en stor arena som vi ikke er vant med. Det var en sterk prestasjon sist og en god motstander vi slo ut, sa Bjarte Lunde Aarsheim under pressekonferansen onsdag.

Zlatko Tripic forteller at det var enorm stemning i garderoben etterpå. Samtidig var han blant de første til å minne om at dette bare var et steg på veien. Det er gruppespill som er målet – selv om tøffe motstandere da må forseres.

For et Viking som skal forsterke seg tror han også det kan ha en betydning i forhold til attraktivitet at klubben henger med. Et gruppespill i UEFA Conference League gjør definitivt noe med attraktiviteten til klubben.

– Det tror jeg er åpenbart, sier kapteinen.

Han peker på at klubbene som har ligget i toppen de siste årene i Norge også har kommet seg inn i disse gruppespillene.

Først må likevel Sligo forseres i det nest siste hinderet. Så venter eventuelt et storlag som Steaua Bucuresti i playoff.

Viking har gjort hjemmeleksen sin og Bjarte Lunde Aarsheim forteller om et lag som er direkte i stilen og som spiller med en enorm energi.

– Du må vokte deg for å bli fanget av energien og presset som slike lag ofte byr på, sier treneren.

De fleste er enige om at det nok er en fordel å få hjemmekamp sist etter at bortemålsregelen ble fjernet. Likevel vil ikke Lunde Aarsheim spekulere for mye i hva som vil være et godt resultat og en fin pute for Viking foran bortemøtet.

– Jeg tror det er viktig å huske på at dette går over to kamper.

Nyeste fra Dagsavisen.no: