Viking

Sligo-manageren: - Vi har en plan

Sligo Rovers ankom onsdag Stavanger. Manager John Russell (36) er ganske sikker på hva som venter og har planen klar for å ryste de mørkeblå.

Forberedelsene til 3. runde av kvalifiseringen til UEFA Conference League har vært hektisk for den lille klubben fra Irland. Kampene har kommet tett og da har det vært begrenset hvor mye Viking de har kunnet tenke.

– Det har vært et veldig tett program. Da vi slo ut Motherwell måtte vi forberede oss til cupkamp. Vi har fått sett noen ligakamper med Viking og selvsagt oppgjøret mot Sparta Praha. Det er et godt organisert lag og de er gode til å kontre. Viking har også flere gode unge spillere, sier Russell.

Han erkjenner at det er et par spillere hos Viking han har satt to streker under – uten at han vil røpe hvem.

Den lille klubben fra Irland har et budsjett på 1,8 millioner Euro. Slår de ut Viking vil de allerede ha tjent inn nesten halvparten.

– Det er første gang klubben har kommet så langt. Allerede er det historisk, sier Russell – som nylig ga seg som spiller selv.

Jevne med Motherwell

Han er klar på at laget hans er underdogs. De ønsker å henge med så lenge som mulig.

– Men i fotball kan underdogs vinne, smiler han.

Manageren mener Viking og skotske Motherwell, som de slo ut i forrige runde, er relativt jevne kvalitetsmessig.

– Den store forskjellen er nok at Viking er i sesong. Det er vi også.

Sligo-manageren har med en nesten full tropp til Stavanger. Kun to skadefrafall er å rapportere.

– Det ville vært enormt å komme til en playoff-finale. Klubber i Irland ser faktisk mot Norge for å lære mer om struktur og fasiliteter. Det er en målestokk for oss.

Umulig å så norske lag er det ikke. Det vet han. Som spiller var han med på å slå RBK på Lerkendal for noen år siden.

– Da fikk RBK-treneren sparken.

Frykter ikke kunstgress

– Hvor komfortable er dere med kunstgress?

– Det er to lag i ligaen i Irland som har det i Dundalk og Derry. Vi har også en kunstgressbane selv. Den har vi ikke trent på forhånd, men vi skal kjenne på banen og stussene den gir før kampen, sier han.

Irene er klare på at de forventer at Viking vil prøve å ha mye ball, men de har ingen planer om å bare ligge bakpå.

– Vi vil ha en plan i morgen. Vet at Viking nok vil ha ballen mye med ønske om å bryte oss ned. Vår defensive struktur blir viktig. Samtidig skal vi ikke ligge bakpå i 90 minutter. Scoret i begge 1. kamper i de forrige rundene.

Når Russell får spørsmål om laget er ballbesittende, eller direkte, svarer han følgende:

– Jeg liker å tro vi er en miks. Irske lag er kjent for “never say die and spirit”. Men vi har utviklet oss de siste årene.

Kaptein Garry Buckley (28) gleder seg også til å møte Viking.

– I kamper i Europa handler det om å føle litt på hverandre. Vi har en plan. Kan vi holde nullen, slik vi har gjort i noen kamper i det siste, har vi sjansen, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: