Viking

Ekspert: - Disse bør Viking hente

Etter salget av Veton Berisha er Viking desperate etter minst en ny spiss. De mørkeblå er avhengig av et solid overgangsmarked om de skal henge med sportslig framover.

Den tidligere Eliteseriekapteinen Christian Gauseth mener Viking-ledelsen bør se til Haugesund i sin spissjakt.

– Haugesund sliter økonomisk. Viking må gå inn å prøve å skaffe seg Badou. Han har levert veldig bra for Haugesund i år. Han er både en god avslutter i boksen og en bakromstruer, sier Christian Gauseth til RA.

“Badou” har et sterkt målsnitt for Haugesund i Eliteserien. I år har han scoret 8 mål på 15 kamper, det er like mange mål som Veton Berisha har notert seg for.

– Jeg har troen på at Viking klarer å skaffe seg noen spillere som kan bli bra og som kan erstatte Berisha på sikt, understreker Christian Gauseth.

Ung storscorer

En annen spiller som Gauseth mener Viking bør ha på blokken sin er 21-år gamle Oscar Aga. Den tidligere OBOS liga-toppscoreren sliter med spilletid i svenske Elfsborg. Den tidligere Stabæk-spilleren Aga bøttet inn med mål for Grorud når han spilte i OBOS-ligaen.

– Oscar Aga er en spennende spiller som Viking bør se på. Han sitter kun på benken i Elfsborg i Sverige. Jeg hadde hentet både Badou og Oscar Aga om jeg var Viking, forteller Christian Gauseth.

Oscar Aga skal være med å kjempe om seriegull i Sverige fra og med neste sesong.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Etter en god start på sesongen har pilene pekt nedover for Viking. Med salget av Veton Berisha og Sebastian Sebulonsen mener Gauseth at Viking sender pinlige signaler.

– Viking hadde en enestående mulighet til å ta gull i år. Nå har Viking signalisert at middelmådige klubber i Sverige og Danmark kan komme til Stavanger å plukke spillerne deres, og det er de fornøyde med. Det er et ganske tafatt signal å sende når man skal bygge lag og invitere til fest på SR Bank. Det er pinlig.

Man ser ikke Molde og Bodø/Glimt selge sine beste spillere til skandinaviske lag på samme måte som Viking har gjort.

– Nei, det gjør du selvfølgelig ikke. Viking må skjønne at de ikke er en klubb som Ålesund lenger. Viking har blitt en maktfaktor i norsk fotball og da må de drive spillerlogistikk der etter også, avslutter Gauseth.





Mer fra Dagsavisen