Viking

Berisha ute – åpner for Traore fra start

Viking må klare seg uten toppscorer Veton Berisha mot Kristiansund i helgen. Det setter naturligvis døren åpen for Mai Traoré.

Stavanger — Veton Berisha har ikke spilt én kamp for Viking siden hjemmekampen mot Sandefjord 19. juni. Spissen står riktignok fortsatt med åtte mål og er toppscorer for de mørkeblå foran Sebastian Sebulonsens fire.

Den eneste i Viking som fikk hull på serieleder Lillestrøm var Mai Traoré. Den guineanske angriperen stanget de mørkeblå til tre poeng, og kan naturligvis få sjansen fra start mot bunnlaget Kristiansund søndag. For til RA bekrefter Berisha at han ikke vil bli klar til søndagens kamp.

Traoré er spillesugen og klar dersom han får tilliten fra trenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim.

– Jeg jobber hardt på trening, så er det opp til dem. Jeg får mange sjanser til å vise meg fram hvis jeg gjør ting riktig, sier Traoré til RA.

Berisha: – Kjedelig når det går dårlig

Etter scoringen på Åråsen søndag sprudler det av 22-åringen, som Sebastian Sebulonsen mente fortjente scoringen. Sola-gutten mente Traoré jobbet hardt for det og viste en utrolig glede.

Selvtilliten til Traoré er det ikke noe å si på etter det kampavgjørende målet.

– Nå har jeg hatt en skikkelig god følelse helt siden søndag. Det håper jeg å bruke godt mot Kristiansund, sier guineaneren.

Mai Traore

For spisskollega Berisha har situasjonen vært en litt annen den siste måneden. Fra skaden i leggen kom har han vært plassert på sidelinjen, og med mye alternativ trening.

Han erkjenner at det er en del av spillet, selv om det er kjedelig å ikke være med laget på banen.

Gjennom de seks siste kampene før Lillestrøm ble beseiret hadde Viking en svak periode hvor de kun tok tre poeng. Hele den perioden har Berisha vært nødt å se fra sidelinjen.

– Det er ekstremt kjedelig når det går dårlig. Jeg vil jo bidra for laget. Seieren mot Lillestrøm var viktig for selvtilliten i laget, sier Viking-kaptein Berisha.

Veton Berisha

To ut, to inn for Viking

Viking må også klare seg uten Gianni Stensness. Den australske landslagsstopperen er fortsatt ute med en skade i foten, og har et usikkert tidsbilde på rehabiliteringen.

– Tror du at du blir klar for å spille igjen snart?

– Snart nok, ja. Jeg er ikke helt sikker på når, men skaden restituerer seg bra, sier Stensness.

Han var ute på kunstgresset alene etter onsdagens treningsøkt, og vil ikke spekulere i når han blir klar til å trene vanlig med resten av laget igjen.

En som derimot er tilbake til helgen er Kristoffer Løkberg, som forlot banen etter 19 minutter av andre omgang søndag. Selv om han ikke trente onsdag forteller Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim at han regnes som sikker til søndagens kamp.

– Det var en lårhøne på ham. Det går over. Det sitter i noen dager med den typen skader. Han blir klar til å spille mot Kristiansund, sier Lunde Aarsheim.

I pausen søndag ble Harald Nilsen Tangen byttet ut på grunn av en smell. Den ser ut til å være kortvarig, all den tid han var i full trening med resten av Viking onsdag.

Viking har en normal treningsuke fram til søndagens kamp mot Kristiansund. Deretter går det slag i slag med kamper mot Sparta Praha i Conference League-kvalifiseringen, med en søndagskamp mot Vålerenga mellom de to kampene.

Mer fra Dagsavisen