Viking

Vikingbørsen: Kamphanen spilte for kort

I Zlatkos Tripics retur for Viking etter skadeoppholdet ble det for liten tid på banen før det røde kortet til å få børskarakter.

Stavanger — Viking spilte 1–1 mot Rosenborg, og Zlatko Tripic fikk direkte rødt kort.

Her er RA-sportens vurderinger:

5

Patrik Gunnarsson

Gode inngripener der det var nødvendig, og langt fra grunnen til Vikings poengtap. Var sjanseløs på Vecchias scoring.

4

Sondre Bjørshol

Glimtet til i perioder, men fortsatt er det for mange pasninger som ender opp hos motstanderen. Nærmer seg et punkt hvor sportssjef Erik Nevland må vurdere seriøst om de faktisk skal legge mer penger på bordet for signaturen. Fikk også gult kort med 18 minutter igjen. Spilte sidestopper i 3-5-2.

5

David Brekalo

Som vanlig var det få feil fra ham. Fikk ikke mange sjanser til å markere seg skikkelig, utenom selvfølgelig å være mannen i midten i treeren bak. Pasningsspillet er av høyt nivå, og han lot seg ikke stresse.

5

Viljar Vevatne

Tøff i duellspillet og vanskelig å møte gjennom kampen. Holdt nivået oppe tross flere fysiske skavanker i kampen.

3

Shayne Pattynama

Grusom åpning på kampen for venstrebacken. Fungerte tidvis som vingback da Viking raskt la om til 3-5-2 i begynnelsen av kampen. Virket svært usikker da han ble presset. Fikk ikke fatale feil mot seg. Byttet ut etter 63 minutter.

3

Samúel Fridjónsson

Liten vilje fra islendingen, som i tillegg dro på seg et helt fortjent gult kort for å dytte ned tidligere lagkamerat Adrian Pereira. Den slags kan like gjerne belønnes med rødt kort, men trenerne tok ansvar og byttet ham ut etter 45 minutter. Det var mer enn nok fra Fridjonsson.

5

Markus Solbakken

Måtte løpe mye for å gjøre en god jobb, og det klarte han. Framsto som den best strukturerte i et svakt strukturert Viking.

6

Harald Nilsen Tangen

Veldig anonym kamp fram til det 65. minuttet, men dog uten store feil. Stavanger-gutten sto for utligningen til Viking, med god hjelp fra Adrian Pereiras fot. Selv om målet blir stående som selvmål er det Nilsen Tangen som skal ha æren for målet. Ut etter 81 minutter.

5

Sebastian Sebulonsen

Er bedre som back enn vingback. Blir veldig låst offensivt, og trenger mer distanse til angrepet for å komme i farten han er best med. Nydelig innlegg til de Lanlay etter 61 minutter, men det ble ikke mål.

5

Daniel Karlsbakk

Jobbet godt på topp, men fikk lite å jobbe med. Kom alene med keeper, men da var ballen for langt foran ham. Godt forarbeid før utligningen.

4

Kevin Kabran

Det ble mye nesten fra Kabran, som varierte voldsomt i duellene gjennom hele kampen. Var noen ganger uovervinnelig, mens han tidvis jogget rundt som en tapt duell. Byttet ut til fordel for Tripic med 17 minutter igjen av kampen.

6

Yann-Erik de Lanlay

Erstattet Fridjonsson som indreløper etter hvilen, og fikk en utmerket mulighet til å utligne et kvarter senere. Brukte altfor lang tid og fikk dermed ikke nettkjenning. Ellers et solid innhopp og gode involveringer.

Niklas Sandberg

Kom inn for Pattynama med 27 minutter igjen. Spilte for kort tid til børsvurdering, men hadde et fint innlegg til Nilsen Tangen i forbindelse med utligningen.

Zlatko Tripic

Ble nærmest hyllet som en frelser da han entret banen etter 73 minutter. Hadde høy intensitet, men fikk ikke preget kampen nevneverdig før det røde kortet etter en stygg og farlig takling. Fikk med seg RBK-kaptein Markus Henriksen i garderoben som en følge av bruduljene som oppsto.

Fredrik Torsteinbø

Fikk de ni siste minuttene for Harald Nilsen Tangen. Seks minutter mot Sarpsborg 08 i april er det eneste han hadde spilt før Rosenborg-kampen, og den langtidsskadde poteten til Viking fikk spilt i Eliteserien igjen.

Ubenyttede reserver: Arild Østbø, Rolf Daniel Vikstøl, Simen Kvia-Egeskog, Kristoffer Forgaard Paulsen, Edvin Austbø.