Viking

Karlsbakk kan få sjansen fra start

19-åringen kan bli Vikings angrepsvåpen mot Rosenborg.

Stavanger — Eliteserierunden avrundes med Viking mot Rosenborg på SR Bank Arena denne helgen. De mørkeblås cupkamp denne uken ble avlyst, mens trønderne var i aksjon torsdag. Det endte med avansement mot Sandnes Ulf, og 90 intense minutter på Øster Hus Arena.

Det øker forventningspresset på Viking, som har hatt en hel uke til å forberede seg til oppgjøret mot trønderne.

Unggutt kan få sjansen

Stortalentet Daniel Seland Karlsbakk har vist god form i det siste. 19-åringen, som er født i 2003, kom fra Bryne til Viking før sesongen. Gjennom vinteren har jærbuen stadig fått utfordringer som har satt ham på sidelinjen. For eksempel fikk ikke Karlsbakk visum til USA, noe som førte til at han gikk glipp av lagets treningsleir. I tillegg har det vært skader.

I forrige seriekamp mot Haugesund var han det store lyspunktet i en ellers dyster kamp som Viking tapte 4–2.

– Det er mulig at Karlsbakk starter mot Rosenborg, han var positiv sist og la inn en god søknad med scoringen og det han viste ellers i kampen, forteller Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Den siste tiden har ikke Viking spilt opp mot sitt beste. De åpnet Eliteseriesesongen i god stil, men den positive starten har utartet til to poeng på de siste fem kampene i serien, og tre tap på rad. Det har lenge vært snakk om at Viking kan ta seriegull i år, men man vinner ikke serien hvis man ikke evner å skaffe seg trepoengere.

For å henge med i toppen må de vinne på søndag. Det er på tide å snu en vond trend, og det bør starte med en seier mot Rosenborg.

– Vi går alltid for tre poeng i Viking. Vi ønsker en bedre prestasjon enn vi har hatt i det siste. Er det en god prestasjon blir det ofte tre poeng, sier Viking-trener Morten Jensen.

– Planen er å angripe offensivt, sier trenerkollega Bjarte Lunde Aarsheim – som legger:

– Det er en hjemmekamp.

Vikings fordel

Som de fleste fotballtrenere er Morten Jensen forsiktig med å undervurdere motstanderen før kamp. Selv om Viking har hatt fem dager lenger å trene til kampen tror han ikke det er noe fordel for laget sitt.

– Det er uansett positivt å spille kamp siden det er gøy. Det blir ikke noe fordel for oss. Rosenborg er et godt lag, presiserer han.

Rosenborg slo Sandnes Ulf 2–0 torsdag, og sikret seg avansement til fjerde runde i cupen. Viking må vente helt til 19. oktober med å spille mot Kristiansund i tredje runde. Før den tid skal de mørkeblå prøve å kvalifisere seg til Europa, samt spille en drøss med seriekamper.

Positivitet på skadefronten

I forkant av oppgjøret mot RBK nærmer lyset seg grønt for flere av stjernespillerne til Viking.

Pilene peker framover for Zlatko Tripic, Veton Berisha og Fredrik Torsteinbø. Det bør gi Viking mer optimisme inn mot kamp.

Bjarte Lunde Aarsheim forteller at planen er å angripe Rosenborg på hjemmebane på søndag.

På onsdag var Torsteinbø med på hele fellesøkten. Torsdag var også Tripic med på hele treningen. Berisha har ikke vært med på fellestreninger så langt denne uken, det er dermed han som er mest usikker til kampen.

– Vi får se om de blir klar til søndag, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Viking – Rosenborg har avspark søndag klokken 20.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen