Viking

Dette sier Pereira om supporternes tilbakemeldinger

Rosenborgs Adrian Pereira ser fram til søndagens kamp mot Viking på SR-Bank Arena.

Da Stavanger-gutten Pereira ble klar for Rosenborg kom han med følgende uttalelse:

– Det er en stor klubb og den største i Norge. Jeg har hatt ett år der jeg ikke har spilt så mye. Jeg vil prioritere og det vil jeg få til her, sa Pereira til VG.

For Viking-supporterne satte det fyr i teltet, og historien ble dratt fram med spillere som tidligere har gått fra de mørkeblå til trønderne. Det er mildt sagt ikke særlig populært.

Nå, nesten ett år senere, er 22-åringen tydelig på at det ikke er noe problem. Han påpeker også at de som kjenner ham vet hva han står for.

– Jeg synes bare det er kjekt. Det trigger meg litt ekstra, sier Pereira til RA om engasjementet fra Viking-supporterne.

Kort hviletid

Søndagens kamp er en av de første han ser etter når terminlisten kommer.

– Det er fort kamper jeg ser fram til, sier han.

Kampen kommer raskt for Rosenborg, som torsdag kveld møtte Sandnes Ulf i cupen. Der ble det 2-0-seier og avansement for Kjetil Rekdals menn.

Rosenborg-treneren ser ikke på det som en stor utfordring.

– Vi spilte ekstraomganger mot Levanger, og fulgte opp med en god kamp mot Kristiansund. Alle elsker å spille kamper, sier Rekdal.

Kjetil Rekdal

Trønderklubben blir i Stavanger-regionen fram til mandag. Faren for SAS-streik gjør at reiseplanleggingen er vanskelig, og treneren forteller at laget ønsker å få spilt kampene.

Logistikken ble en utfordring allerede på vei til Sola. Da måtte laget splittes i to for å reise sørover.

– Viking er et godt fotballag

Den sportslige utfordringen er Rekdal klar for. Viking åpnet sesongen godt, men har slitt de fem siste kampene i Eliteserien. Treneren vil ikke spå hvilken retning det gir utfall, men er klar på hva han mener om de mørkeblå.

– Viking er et godt fotballag. Vi må sette sammen 90 gode minutter for å slå dem, sier han.

Sykdom og skader har preget Rosenborg den siste tiden, og mot Sandnes Ulf manglet Stefano Vecchia, Ole Sæter, Marius Broholm og Per Ciljan Skjelbred.

– Kommer noen av spillerne tilbake til søndagens kamp på SR-Bank Arena?

– Det er helt umulig å svare på, sier Rekdal.

Mer fra Dagsavisen