Viking

Vikings cupkamp er utsatt: – Fordel for oss

Streikekaoset fører tli at de mørkeblås kamp i tredje runde av cupen mot Kristiansund er flyttet til oktober.

Stavanger — Tirsdag morgen ble det klart at onsdagens kamp er utsatt på grunn av flystreik. Det betyr at Viking ikke får spilt for avansement i cupen ennå. Zlatko Tripic synes naturligvis at utsettelsen kom brått på, kun litt over ett døgn før avspark.

– Vi hadde sett fram til kampen, og forberedt oss godt. Etter et nederlag er det godt å komme tilbake med en seier. Nå får vi en mulighet til å forberede oss godt fram til søndagens kamp mot Rosenborg, sier Tripic til RA.

– Er det positivt eller negativt at cupkampen ble utsatt?

– Kanskje litt positivt for begge lag. Vi har spillere på skadelisten, og jeg tenker det kan være en fordel for oss med utsettelsen, sier Tripic.

Han er selv en av spillerne som ikke ville vært disponibel for Viking-trenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim i cupkampen. Utsettelsen betyr naturligvis at Tripic vil få muligheten å bli med på jakten etter avansement.

Dagene til Viking-profilen går nå i trening, og han er omsider tilbake på banen med laget – som RA meldte mandag. Det gleder lyngdølen.

– Godt å være i full trening igjen, nå gleder jeg meg til å forhåpentligvis spille, sier han.

Viking vil vinne nytt cupgull

Muligheter er noe som også gjelder i cupen. Kun de siste månedene har Viking ikke vært regjerende cupmestere etter bragden i 2019, som endte med at Tripic løftet kongepokalen på Ullevaal stadion som kaptein.

Drømmen lever ennå, og skal nå fortsette å leve. I hvert fall fram til 19. oktober, da skal nemlig Viking – Kristiansund spilles på SR-Bank Arena klokken 18.00.

Tripic er tydelig på at de ønsker å ha noe å spille for våren 2023.

– Nå er det såpass tidlig i cupen, men vi har lyst å komme langt. Vi har lyst å ha flere av de opplevelsene vi har hatt i det siste, sier han.

– Hva betyr det å holde cupdrømmen levende, Morten Jensen?

– Vi ønsker jo å vinne cupfinalen, så det er jo bra, sier Viking-treneren.

De mørkeblå har den siste tiden hatt en svak trend i Eliteserien, men enda verre har det vært for Kristiansund. De har kun ett poeng i årets utgave av Eliteserien.

Likevel ser ikke Viking-trener Jensen på det som en fordel laget hans ville hatt i et møte mot et antatt dårligere lag. Det avfeier han.

– For oss er det ingen antatt svakere lag i Eliteserien, sier Jensen.

Kristiansund er takknemlig

Viking-kampen er ikke den eneste kampen som er flyttet grunnet flystreiken. Allerede mandag ble cupkampene HamKam – Tromsø og Tromsdalen – Bryne utsatt til august.

– Klubbene ble enige om at det beste var å søke kampen utsatt grunnet usikkerhet rundt om det i hele tatt var mulig å få KBK-troppen nedover. En av KBKs flyginger er allerede kansellert, og flere hindre kunne det blitt, skriver Kristiansund på klubbsiden – og fortsetter:

– Vi takker både Viking og NFF for å ha vært løsningsorienterte i prosessen, vi forstår det er krevende også for Viking å finne nye datoer i en tid med mange kamper grunnet blant annet europacup.

Rosenborg til Sandnes

Dermed spilles neste kamp for de mørkeblå søndag. Da kommer Rosenborg til SR-Bank Arena. De skal først til Øster Hus Arena for å møte Sandnes Ulf i cupen torsdag klokken 18.00. Trønderne har løsningen klar for å unngå problemene i flytrafikken.

– Vi reiser på onsdag og kommer tilbake på mandag. Så vi blir der hele tiden, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal til rbkweb.no.

– Det blir nesten en liten treningsleir?

– Ja. Det er to viktige kamper. Vi må komme oss videre i cupen og helst få med oss seier fra Stavanger, sier han videre til nettstedet.

Mer fra Dagsavisen