Viking

Tar grep og serverer gode Tripic-nyheter

Etter ukevis på sidelinjen er det endelig gode nyheter rundt Viking-hærfører Zlatko Tripic. Trener Morten Jensen har også klar oppskriften på hvordan de skal snu den vonde trenden.

Stavanger — Viking-stjernen Tripic har vært sårt savnet i en periode med kun to poeng på de siste fem kampene i serien. Viking har i skadefraværet hans falt fra serieleder til tredjeplass. Luken opp til de to i toppen har samtidig vokst.

Zlatko Tripic

Nå kan det endelig være duket for Tripic igjen. Lysken hans er mye bedre og allerede forrige uke begynte han å delta på fellesøktene med ball. Mandag var han med for fullt og det virket å gå helt fint.

– Det er en gledelig nyhet at Tripic er tilbake. Vi satser på at han er tilgjengelig for en full treningsuke. Består han det regner vi med at han er tilgjengelig for kampene fram over også, sier trener Morten Jensen til RA.

Kan være aktuell mot RBK

Viking møter Kristiansund i cupen i midtuken og RBK i serien søndag. Morten Jensen tror Tripic kan spille en rolle. I alle fall søndag.

– Det regner vi med. Han så bra ut det han var med forrige uke og har gjort en veldig solid jobb i gymmen. Zlatko er en av de mest profesjonelle spillerne vi har. Selv om han er skadet gir han alt i gymmen og er et forbilde for de andre som er ute. Nå som han er tilbake ser du forskjellen direkte på treningen med energien han kommer med.

– Det krangles og smelles direkte med Zlatko tilbake? Du kan høre forskjellen?

– Ja. Han er en vinnerskalle og en som hele laget savner når han ikke er her. Så er han en som vi vet bidrar når han er tilgjengelig. Det skal bli godt å få ham tilbake i godt gammelt slag. Heldigvis er det lenge igjen. Det viktigste nå er at han holder seg skadefri. At det ikke blir inn og ut. Han spilte litt mot Jerv, men måtte av igjen. Han kunne sikkert gjort noen lignende innhopp, men det er ikke vits å ta den risikoen.

Tar konkrete grep

Jensen gleder seg over en bedre skadesituasjon enn på en stund – selv om Veton Berisha har hanglet med sykdom.

– Det begynner å se lysere ut. Sondre Auklend har kastet krykkene og skal løpe. Det samme med Vebjørn Hagen. Fredrik Torsteinbø er tilbake på feltet og skal nå trene fullt. Samtidig har han vært ute lenge og må nok spille seg inn via noen kamper for Viking 2, men du ser av det lille han har vært med at han har en eventyrlig ro og forståelse. Ikke mange i Eliteserien går utenpå. Det er klart at når vi også får ham klar vil det gi en ekstra dimensjon.

Morten Jensen

– Hvordan skal dere snu dette etter to U og tre tap?

– Vi prøver å fokusere det vi kan gjøre noe med. Så prøver vi å forenkle og forsterke de tingene vi er gode på – samtidig som vi skal forbedre det som er svakt. De fire F-ene lever i beste velgående når det går bra, men kanskje spesielt i motgang. Så klarer vi å se det større bilde. Ser du kampene på ny er det ingen som har spilt ut Viking om du tar bort resultatet. Selv ikke med en mindre på banen mot FKH. Det er mange marginer i fotball og vi føler vi har alle mot nå. Det blåser ikke i vår retning. Vi må stå i det og snu det. Det må vi tåle. Det finnes ikke noen «Quick Fix». Til slutt får du ofte det du legger igjen i fotball.





Mer fra Dagsavisen