Viking

Kontret i fillebiter: – Energien manglet

Viking fikk en lite hyggelig siste kamp før fotballpausen med 3-2-tap borte for Strømsgodset. Trener Morten Jensen er klar på hva på hva ferien skal brukes til.

Viking prøvde å dominere kampen mot formlaget i Eliteserien, men ble straffet grusomt. Hjemmelaget la seg dypere enn Viking og utnyttet slurv og unøyaktighet hos de mørkeblå på en meget god måte.

Spesielt før pause rullet de opp så mange overganger at Viking nesten ikke var til å kjenne igjen. Gang på gang gikk bortelaget i fellen sentralt i banen. At det sto 1–1 var egentlig litt flatterende – selv om Viking også misbrukte noen meget gode muligheter.

Veton Berisha og Johan Hove laget målene før pause. Berishas scoring på straffe var i følge fotballstatistiker Kåre Torgrimsen nummer 100 totalt for Viking – inkludert treningskamper.

Ved halvtid var det klar melding fra kaptein Berisha til Discovery.

– Vi var dritdårlige og virket å ha tatt ferie allerede. Dette bør bli en bra pauseprat, sa han.

Fikk to kjappe i trynet

Dessverre fikk aldri Viking tatt tak i det direkte etter hvilen. I stedet banket Lars Jørgen Salvesen inn 2–1 etter 52 minutter, mens Herman Stengel setter 3–1 på straffe fem minutter senere.

Den ble gitt etter en hands fra Sondre Bjørshol. Backen, som ikke hadde en god dag, sa følgende til Discovery etter kampen:

– Ballen gikk akkurat over hodet på Gianni Stensness. Jeg føler den traff brystet før hånden, men må se situasjonen på ny før jeg kan konkludere.

Veton Berisha

Selv om Viking-trenerne tok raske grep, med fem skifter på fem minutter, ble det bare nesten.

Veton Berisha fikk redusert til 3–2. Etter det trykket Viking voldsomt på. Berisha hadde en heading via hendene til Viljar Myhra og i tverrligger, men det var det nærmeste laget kom.

Trener Morten Jensen var storsinnet nok til å rose Strømsgodset etter kampen.

– De fightet oss ut av stilen, mens vi slurvet, sa han til Discovery.

Treneren pekte på at det ble noe bedre etter pause – selv om Godset scoret to ganger ganske tidlig.

– Vi slapp inn to enkle mål der også og var ikke på stasjonen.

Manglet energi

Hvorfor det ble slik er han usikker på. Samtidig har Viking spilt tre kamper på seks dager nå. Det merkes selvsagt.

– Så kan vi ikke skylde på kampprogrammet. Det er tøft for alle, men energien var ikke der.

Sondre Bjørshol var likevel klar på at han ikke føler seg spesielt trøtt.

– Jeg føler ikke at vi merker det og vi er godt trente. Dette burde vi kunne stå i. I dag var vi for unøyaktige. Vi gjorde for mange enkle feil. Så hadde vi muligheten til å utligne. Dessverre var vi ikke gode nok i de avgjørende situasjonene i dag. Verken framover eller bakover, sier Bjørshol til Discovery.

Jensen likte heller ikke det siste han fikk se av laget i kamp før ferien.

– Dette er den verste måten å tape på. Vi klarte ikke å matche motstanderen på det som er gratis. Vi har nok dominert mer i noen av de andre kampene i det siste. Der har vi vært mer uheldige og udyktige.

Med bedre uttelling, og litt korrekt dømming i noen avgjørende situasjoner i det siste, hadde Viking ledet Eliteserien inn i pausen på tre uker. Det gjør de nå ikke. Laget har langt på vei kastet bort en mulighet til å få seg en liten luke.

– Vi har spilt elleve kamper og har litt over 20 poeng. Vi skulle gjerne hatt flere. Nå skal vi bruke pausen godt til noen gode treningsuker og på å utvikle spillet, avslutter Morten Jensen.

Viking kan passeres av Molde på tabellen dersom de slår Glimt søndag. I så fall tar Jensens menn ferie på bronseplass.








Mer fra Dagsavisen