Vikingbørsen: Berisha best på svak dag

Veton Berisha var den aller beste hos Viking i oppgjøret mot HamKam onsdag i RAs vurdering av spillerne på skalaen fra 1 til 10.

5

Patrik Gunnarsson

God langball rett gjennom til de Lanlay etter 36 minutter. Ikke veldig mye å gjøre før pause. Måtte mer i aksjon etter den. God redning fra Enkerud fra kloss hold etter 80 minutter. Sjanseløs på 1-1.

5

Sebastian Sebulonsen

Fikk blokkert et skudd fra 5-6 meter etter 26 minutter som fort kunne gått i mål. En suser like utenfor stolperoten etter 73 minutter. Heading like utenfor på overtid. Helt greit innsats

6

David Brekalo

Solid og rolig med ballen. Tøff i duellene som alltid. Stopperkjempen reddet muligens mål mot med en nydelig takling etter 74 minutter - etter at Stensness hadde blitt overspilt. Så ut for at han fikk seg en trøkk. Ut med 12 minutter igjen.

5

Gianni Stensness

Herlig glidende gjenvinning etter 26 minutter. Klarte ikke å få hodet skikkelig på ballen etter langkastet på 1-1-målet for å klarere. Rundlurt etter 74 minutter i farlig posisjon. Ellers en grei kveld på jobben.

3

Shayne Pattynama

Blåste en meget god overgang etter to minutter med en upresis pasning 45 grader. Nydelig stikker inn til Berisha på 1-0. Mistet markeringen på Enkerud på en stor sjanse på hodet etter 35 minutter. Fikk mye trykk mot seg. HamKam angrep mye på hans side. Ikke hans beste kamp.

5

Samuel Fridjonsson

Ganske OK før pause. Flere småpene detaljer - uten at det helt kulminerte i noe. Fikk en stor sjanse etter 51 minutter, men skjøt like over på halvspretten. Grei kamp. Ikke noe veldig mye mer.

4

Markus Solbakken

Meget farlig balltap etter tre minutter. Noen gode gjenvinninger, men færre offensive bidrag ved å ta med seg ballen i beina enn i de siste kampene. Uheldig to ganger på 1-1. Først ga han HamKam innkastet upresset med en feil. Så laget han selvmål etter at han ikke klarte å stokke beina på et hardt og lavt innlegg. Ikke hans beste kamp.

4

Harald Nilsen Tangen

Uvanlig usynlig offensivt. Det ble med noen gode flikker og mottak. Ut over det fikk han aldri preget kampen særlig.

4

Yann-Erik de Lanlay

Svært nære å servere Berisha målgivende med en stikker inn i feltet etter 25 minutter. Blåste en enorm sjanse alene med keeper etter 36 minutter - hvor venstrevingen nok burde rundet keeper. På det jevne. Er han hakket bedre på motsatt ving?

6

Veton Berisha

Spissen jobbet som alltid voldsomt og tok også de tunge løpene bakover ved behov. Nydelig forarbeid på 1-0-målet. Flere gode innleggsforsøk - som var svært nære å gi mål. Misset alene gjennom etter 40 minutter, men ble hardt presset. Kanskje snytt for både straffe, og rødt kort på keeper, etter 53 minutter da han så ut for å bli tatt på blankt mål. Spørsmålet er om det var klar kontakt. Fikk et mål annullert etter timen for offside. Bare målet manglet. Vikings beste - på en dag som kanskje ikke var hans beste.

5

Niklas Sandberg

Satte inn 1-0 etter et perfekt timet løp etter ti minutter. Hans første i serien for Viking. Fikk lite ut av en meget god skuddmulighet etter halvtimen. Nydelig frispilling av Berisha alene mot keeper etter 40 minutter.

Innbyttere:

Kevin Kabran

Fikk 29 minutter for de Lanlay på venstre ving. For kort tid til å få karakter. Skjøt noen centimeter utenfor etter 83 minutter.

Mai Traore

Inn etter 78 minutter for Sandberg. For kort tid til å få karakter.

Viljar Vevatne

Inn etter 78 minutter for Brekalo. For kort tid til å få karakter. Fin lobbstikker til Berisha på tampen.

Sondre Bjørshol

Inn etter 78 minutter for Pattynama. For kort tid til å få karakter. Fikk gult kort for å drepe en overgang.