Viking

Måtte ha tid for seg selv: - Har mine tanker, men de tar vi internt

Først litt over en time etter det frustrerende poengtapet mot HamKam kom Veton Berisha (28) ruslende ut av garderoben. Etter nok en skuffelse behøvde han tid til å roe seg.

Stavanger — I fire seriekamper på rad har Viking møtt svært lavtliggende motstandere i Strømsgodset, Jerv, TIL og nå HamKam. Fasiten er en seier og tre uavgjorte kamper. Når sannheten skal sies burde Viking vunnet samtlige ut ifra spill og sjanser.

Veton Berisha

Legger du sammen summen av det, en ny U – og en Veton Berisha som mener han ble snytt for straffe – er det lett å skjønne frustrasjonen til Vikings kaptein.

– Jeg tror ikke det hadde vært smart av meg å komme ut for å snakke med mediene med en gang etter dette. Egentlig kunne jeg nesten tenkt meg enda mer tid for meg selv. Jeg ber om forståelse for det i dag, sier Berisha til RA.

Summen av mye

Han bekrefter at det er summen av det hele som fikk det til å koke i hodet etter kampen. For Viking burde selvsagt slått HamKam. Denne gangen fikk de også det tidlige målet ved Niklas Sandberg. Dessverre blåste de flere store sjanser til å øke til 2–0. Slik Berisha ser det blir de også snytt for et soleklart straffe. Så kom scoringen til HamKam litt ut av ingenting etter et kast. På et selvmål fra Markus Solbakken. Det irriterer Berisha grenseløst at ikke laget kan være litt mer kyniske i slike situasjoner.

– Noen ganger må du ta til takke med 1–0. Gode lag vinner gjerne 1–0. Det gjør de etter å ha skapt og misbrukt mange sjanser. Vi skal ikke slippe inn slike mål.

– Hva tenker du om straffesituasjonen da du var på vei forbi keeper?

– Soleklar straffe. Ikke fordi det var så mye kontakt, men fordi jeg må hoppe for å unngå at keeper tar beina mine. Jeg kunne selvsagt løpt inn i ham og konstruert det, men dommeren bør skjønne helheten der, sier Berisha.

Han får støtte av trener Bjarte Lunde Aarsheim om det.

– At Berisha skal legge seg når han er gjennom på blankt mål er i så fall noe nytt fra den kanten, sier Lunde Aarsheim – og peker på at dommer Marius Lien burde skjønt det ut ifra det alene.

Sjansesløseri

Når 1-1-kampen skal oppsummeres peker aktørene på sjansesløseri som et hovedmoment. Litt for upresise i de avgjørende øyeblikkene i pasninger på siste halvdel trekkes også fram. Slik det har vært de siste kampene. Så er selvsagt spørsmålet hvorfor man er upresis i disse pasningene.

– Jeg har mine tanker, men det får vi ta internt, sier Berisha.

En av de som kunne drept kampen onsdag var Yann-Erik de Lanlay. 30-åringen var tilbake fra start og kom alene med keeper før pause etter et langt utspill fra Patrik Gunnarsson. Han erkjenner at han burde scoret. De Lanlay prøvde seg i nærmeste hjørnet og trodde at han hadde litt dårligere tid enn han hadde. Avslutningen gikk utenfor.

– Jeg traff ikke ballen godt. Det så dumt ut, erkjenner han overfor RA.

Julian Dunn

De Lanlay vet likevel at det helt sikkert vil skje igjen. Sånn er fotballen noen ganger.

– Så var dette selvsagt surt. Vi følte vi hadde kontroll på dette. Det var en bra prestasjon. Helt fram til målet deres.

For etter det gikk luften litt ut av Viking. I stedet for å kjøre på i jakten på avgjørelsen, slik de hadde for vane tidlig i sesongen, ble det noe passivt over Viking. Det var i stedet HamKam som skapte gode muligheter på overganger.

– Dette er utrolig frustrerende. Nå har vi sløst bort fire poeng på de siste to kampene, sier Markus Solbakken.

Selvmål fra Solbakken

Han laget selvmålet som sørget for det onsdag – uten at han kan lastes for å score for moderklubben.

– Innlegge kom inn hardt og lavt fra kloss hold. Jeg rakk ikke å reagere.

Markus Solbakken

Viking har de siste kampene skiftet formasjon ofte mellom 3-5-2 og 4-3-3. Når RA spør playmakeren om det kan være en utfordring med skiftene henviser han til trenerne og peker på at det er plusser og minuser. Samtidig er han ærlig nok til å si følgende:

– Det er kanskje litt lettere å skape relasjoner om du gjør det samme hver gang.

At Viking ikke sto ut løpet mot HamKam likte han ikke.

– Det tror jeg blir en nøkkel mot Strømsgodset på lørdag.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim mener det først og fremst var målene som manglet onsdag. Viking skulle aldri tillatt oppgjøret å leve videre på 1–0.

– Vi er alene med keeper to ganger og blir snytt for et straffe. Jeg mener vi skaper nok til å vinne.

Treneren erkjenner også at det kan være utfordringer knyttet til skiftene av formasjon. Fram til nå har han ment at plussene har vært flere enn minusene, men det kan gå ut over relasjoner.

– Hvor langt er dere egentlig kommet i jobben med å bli gode til å bryte ned motstandere ved å dominere kampene?

‘- Det er en prosess og vi har et stykke igjen. Det handler om mye. Vi må variere mellom korte og lange angrep. Så må vi angripe de rette rommene, oppsummerer han.

NB! David Brekalo måtte gi seg før slutt onsdag. Stopperen fikk en skikkelig smell i leggen og viste fram en saftig kul der etter kampen. Dermed er han muligens usikker til lørdagens kamp.







Mer fra Dagsavisen