Viking

Viking forlenger med Vevatne

Viljar Vevatne (27) har i forkant av kampen mot HamKam onsdag forlenget sin avtale ut 2024. Med Sondre Bjørshol (28) står forhandlingene foreløpig i stampe.

Viljar Vevatne

Stavanger — Stopperen, som var den første signeringen da Viking startet oppbyggingen etter nedrykket i 2017, signerte tirsdag sin nye avtale. Det bekrefter sportssjef Erik Nevland overfor RA.

– Det var ikke vanskelig å bli enige. Begge hadde en intensjon om å forlenge avtalen, sier Nevland til RA.

Vevatne var bankers på laget de første sesongene, men med David Brekalo og Gianni Stensness inne er rollen hans endret. Mannen som er flasket opp hos de mørkeblå, før mellomspill i Bryne, Brann og Sandnes Ulf, er nå mer en stallspiller. Samtidig starter han når Viking velger trebackslinje.

– Først og fremst er Viljar en av de som har vært med oss fra OBOS og til hvor vi er i dag. Han har vært en ekstremt viktig del av den veien. Så presterer han på et høyt nivå hele tiden. Forutsetningen har endret seg for de fleste med mer konkurranse, men vi stoler på Viljar. Han vil være viktig også i framtiden, sier Nevland til RA.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim gleder seg over at en av de virkelige kulturbærerne er med videre.

– Veldig bra og veldig kjekt. En lokal gutt som har vært med på hele reisen og som vi syns er stadig i utvikling. Vi skal også huske at han nå kjemper mot to A-landslagsspillere, sier Lunde Aarsheim.

Vevatne står med 306 minutter i Eliteserien fordelt på seks kamper i år. Han har totalt spilt 123 kamper for de mørkeblå.

Stille om Bjørshol

Klubben er også i dialog med Sondre Bjørshol om en forlengelse, men med høyrebacken står det foreløpig på stedet hvil.

– Rundt Bjørshol har det ikke skjedd så mye i det siste. Viljar sine samtaler kjørte mer fart. Da gjorde vi den ferdig først, sier Erik Nevland.

– Er det stor avstand mellom dere?

– Det får bli mellom Viking og Bjørshol. Intensjonen vår er å forlenge. Det har vi sagt før. Så får vi finne noe som gjør at vi kan bli enige om veien videre.

– Det er ikke lenge til han kan shoppe tilbud fra andre. Er dere redde han vil gjøre det?

– Ikke redd for det, men han har all rett til å gjøre det. Det er en del av gamet. Vi tenker ikke så mye på det, sier Nevland.

Planen klar mot HamKam

Viking møter HamKam til ny kamp i Eliteserien hjemme onsdag og Bjarte Lunde Aarsheim råder stort sett over et skadefritt mannskap – bortsett fra de som er ute lenge. Kristoffer Løkberg er mer eller mindre frisk, men spares nok til lørdagens kamp mot Strømsgodset.

HamKam har så langt kun tapt én gang etter opprykket. Samtidig har de spilt uavgjort i fem av sju oppgjør.

– De har gjort det bra. Et nyopprykket lag med mye energi og en del X-faktor i laget. De har fått en god start. Vi må ta fram det vi har vært gode på for å bryte dem ned. True flere rom samtidig, ha balanse, unngå brudd og være tålmodige. Så må vi komme med mye energi. Det har de også. Det blir fort en tålmodighetsprøve, sier «Batty».

– Dere har stadig skiftet formasjon i det siste mellom 4-3-3 og 3-5-2. Kan ikke det være farlig på lengre sikt i forhold til roller, relasjoner, fotball på avtaler og soneforsvar?

– Det er plusser og minuser med å skifte. Det er vi klar over. Så skal DNA være det samme i begge formasjoner. Selvsagt er det noe vi må ta avveininger på. Fram til nå har det vært flere plusser enn minuser.

Med tre kamper på seks dager varsler treneren at Viking må bruke hele troppen godt.