Viking

Enstemmig ja til stadionutvidelse

Etter mange år med arbeid fikk Viking mandag grønt lys til å gå i gang med jobben med å utvide sørsiden av SR-Bank Arena.

I kommunestyret mandag gikk forslaget om utvidelse og ombygging av sørsiden gjennom. Det bekrefter varaordfører Dag Mossige.

– Enstemmig vedtatt, skriver han i en SMS til RA.

Utvidelsen handler om å utvikle et større idrettsrelatert senter med lokaler til akademiet, garderober, mer plass til kvinnesatsingen og klatresenter. Det skal også bli plass til mer forretningsvirksomhet i form av helse. Likevel er det først og fremst kjernevirksomheten som står mest sentralt i denne utvidelsen.

Planene har allerede vært på høring og det har vært gjennomført offentlig ettersyn – uten vesentlige motforestillinger.

Ole Rugland, som er leder for Viking stadion AS, har ikke besvart RAs henvendelser. Daglig leder Eirik Bjørnø sier følgende om godkjenningen som nå kom:

– Utrolig gledelig å se at det gode arbeidet som er lagt ned med Ole Rugland i spissen de siste månedene gikk gjennom i kommunestyret. Vi i Viking syns det er et kjempespennende prosjekt. Det vil gi oss store muligheter til å fremme idrett og idrettsglede i regionen om det blir en realitet. Så håper vi det gir en vitamininnsprøyting til både kvinnesatsingen og vår satsing på barn og unge, sier Bjørnø til RA.

Før det kan bli det må selvsagt finansieringen avklares helt. Slik RA forstår er den ikke spikret helt ennå.

Det er for øvrig ikke første gang at det er byggeplaner som omfatter stadion etter at arenaen til 160 millioner ble åpnet i mai 2004. Noen år etterpå ble en storstilt utvidelse av kapasiteten egentlig godkjent. De fleste hjemmekampene var utsolgt og det var også et mål for NFF å få EM til Norge. Disse planene ble aldri iverksatt og pluggen ble dratt ut da tilskuersnittet til Viking begynte å synke og det samtidig ikke ble noe EM.

De siste årene har det også vært mye snakk om tak over stadion, men prosjektet ble lagt på is da koronaviruset kom. Dette ligger fortsatt på is og skal ha vist seg å være langt dyrere enn klubben trodde. Sannsynligheten for at det kommer i overskuelig framtid er sterkt redusert.







Mer fra Dagsavisen