Viking

Sebulonsens nøkkel til omstilling

72 timer etter avansementet i cupen er det seriekamp i Tromsø for Viking.

Stavanger — Allerede da fløytesignalet gikk og cupkampen mot Rosseland var slutt torsdag kveld hadde Viking stilt om hodene til ny utfordring. Søndag venter nemlig Tromsø på bortebane for de mørkeblå, og jubelen for avansementet til andre runde i cupen er lagt bort inntil videre.

Patrik Gunnarsson, Zlatko Tripic og Kristoffer Løkberg ble hvilte mot Rosseland i cupens første runde. Mot Tromsø blir ikke Tripic med laget nordover.

– Løkberg er vi ikke helt sikre på ennå, men Gunnarsson er med, sier Morten Jensen til RA.

Tripic har slitt med en lyskeskade denne sesongen, etter at foten er blitt frisk fra bruddet i 2021. Etter en omgang i 16.-maikampen mot Jerv har han ikke vært tilbake på banen for normalt fotball.

Overgangen til Tromsø

Uansett vil det bli en omstilling for spillerne å gå fra 4.-divisjonsmotstander i cupen torsdag til Eliteserien søndag. Sebastian Sebulonsen, som scoret ett og hadde to målgivende mot Rosseland, har nøkkelen klar til hvordan Viking skal klare det.

– Det handler om å være profesjonelle. En god økt, så skal det gå fint. Det er mest mentalt, sier Sebulonsen.

Han har gjort sine saker bra den siste tiden, og har i tillegg til cupmålet notert seg for tre seriescoringer denne sesongen. Det er kun én fra fjorårets for hele seriespillet.

Selv om Viking leder serien er det ikke noe spillerne og trenerne ønsker å snakke for mye om. De mørkeblå leder med to poeng ned til Lillestrøm, som riktignok har én kamp mindre spilt. Tromsø ligger på niendeplass med to seiere, to tap og tre kamper som har endt uavgjort.

For de mørkeblå er det langt inn til en ny medalje, som handler om å gjenskape prestasjonene fra bronsesesongen 2021.

Serieleder Viking og håndtering av presset

Profesjonaliteten til å snu seg om mentalt skinner også hos Sebulonsen når det gjelder håndtering av presset som serieleder.

– Vi tenker kun kamp for kamp. Jeg ser ikke så mye på tabellen, sier han.

Jensen mener Tromsø er et lag de har god kjennskap til.

– Det blir ikke noen spesiell omstilling. Vi kjenner dem godt, og møtte dem i siste seriekamp i fjor. De har vært gode, og er et solid lag. De er vanskelige å møte der oppe, sier treneren.

Spillemessig blir det heller ikke de store forandringene for Viking før møtet med Tromsø, ifølge Sebulonsen.

– Vi skal fortsette å utvikle spillet vårt, og bruke mellomrommet. Som vanlig skal vi prøve å komme inn bak, sier den omskolerte midtbanespilleren.

Tromsø tok seg enkelt videre i cupen med 0–8 borte mot Ishavsbyen. Fotballens festdag, 16. mai, feiret de røde og hvite med å spille uavgjort mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Forrige gang lagene møttes var i serieavslutningen i 2021. Kampen på Alfheim endte 0-2, og Viking fikk utdelt bronsemedaljer for første gang siden Uwe Rösler ledet laget til tredjeplass i 2007.

– Hvordan blir det å komme tilbake til Alfheim?

– Ikke noe annerledes enn noen annen arena. Det blir en av de tøffeste bortekampene vi har denne sesongen. Det blir tett og jevnt, sier Viking-trener Jensen.

Søndagens kamp har start klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen