Viking

Frustrert og irritert: – Vi må lære av dette

Etter 97 minutter med enveiskjøring, men ingen scoringer, var Veton Berisha (28) klar i talen på hvorfor Viking ikke klarte mer enn 0-0 mot Strømsgodset.

Stavanger — Superspissen fikk riktignok et mål korrekt annullert, men ut over det kom han til usedvanlig få sjanser. Viking stanget og de stanget. Berisha ble stort sett feilvendt – og de store mulighetene serielederen fikk ble misbrukt.

– Vi var bedre enn Strømsgodset, men leverte likevel en svak prestasjon, oppsummerte Berisha etter kampen.

Han peker spesielt på én ting han mener burde fungert bedre i forhold til å strekke en motstander som nektet Viking rom og nærmest parkerte bussen.

– Jeg må nødvendigvis bli møtende veldig ofte når indreløperne våre blir så brede som de ble. Vi burde kommet oss inn mer sentralt i banen og spilt ut igjen for å strekke dem. Mellomrommene skulle blitt bedre utnyttet. Det var absolutt ventet at Strømsgodset skulle spille slik. Dette må vi lære av. Vi må håndtere slike kamper bedre enn dette.

Hadde seg selv å takke

Berisha og Viking skapte ikke mange store sjanser i løpet av de 97 minuttene dommeren lot kampen gå. Samtidig hadde de noen fete også. Spesielt da Kevin Kabran kom seg løs inne i feltet etter fire minutter burde det blitt mål. Dessverre brukte han akkurat litt for mye tid og avslutningen fra kloss hold ble blokkert. Kristoffer Løkberg hadde også en gedigen sjanse på hodet, mens Yann-Erik de Lanlay traff treverket med et innlegg som skiftet retning etter pause.

– Hadde den til Kabran tidlig gått inn ville det blitt en helt annen kamp. Da hadde vi fort vunnet med tre-fire mål, sier Berisha.

At Strømsgodset på sin side bød på en leksjon i kampdrap og uthaling av tid ville ikke Berisha kritisere for mye. Han erkjenner at Viking har gjort det samme selv.

– Jeg pratet med et par av spillerne etterpå og de erkjente at det var den eneste sjansen de hadde. De kom hit for 0–0.

Selv om han gjerne hadde sett et tidlig gult kort til keeper, mener han det er umulig for dommere å vite hvem som har kramper eller ikke. Så lenge reglene er som de er blir det da også vanskelig å få stopp på uthaling av tid på denne måten.

– Så skal vi ikke skylde på at de var gode på uthaling i dag. Vi må håndtere det bedre selv. Slike kamper kommer det også flere av.

Han lover et bedre Viking mot Jerv til 16. mai-fest over helgen. Berisha regner med at kampbildet ikke blir helt ulikt – selv om de spiller en annen formasjon.

– Jeg tro neppe de vil presse oss høyt for å si det slikt. Tempo, tempo og mer tempo blir nøkkelen.

Morten Jensen

Trener Morten Jensen erkjente også at Viking hadde seg selv å takke torsdag kveld. Laget var for svake offensivt. De var for upresise og de sjansene som kom ble ikke tatt vare på.

– Det ble et evig jag og et slit. Det begynte fra start av. Vi var ikke gode nok totalt sett.

Han registrerte også at laget igjen hadde ti cornere – uten at det var i nærheten av å bli farlig. Først og fremst er det likevel i åpent spill de må bli bedre mot lave lag for å bryte dem ned.

– Balltempo, bevegelse, litt mer distinkte avslutninger. Det var for dårlig kvalitet i dag, sier Jensen.

Han forventer et Viking som er klart bedre 16. mai. Da skal standarden settes tidlig.

– For i dag var det kun vår egen feil at vi ikke vant.

God Solbakken

En av spillerne som hadde den nødvendige presisjonen og viljen torsdag var Markus Solbakken. Ankeret gjorde veldig få feil, så ofte framover og ville hele tiden noe.

– Han har hatt en veldig fin progresjon i det siste. I dag var han god defensivt, men også mer framoverrettet. Han har en god motor, en flott teknikk og en god innstilling, sier Jensen.

Selv var Solbakken selvsagt mest av alt frustrert over at det ikke ble en ny trepoenger.

– Utrolig frustrerende! Vi styrte fra første sekund og hadde full kontroll. Egentlig ventet vi bare på målet. Dessverre skapte vi ikke nok store sjanser totalt sett, sier Solbakken.

Han er klar over at det hadde blitt en helt annen kamp om de hadde satt en av de to store sjansene de første 20 minuttene.

Når det kommer til egen utvikling er han likevel godt fornøyd.

– Jeg føler formen er god nå. Så har jeg fått spilt på meg mer selvtillit etter å ha kommet inn i et nytt lag. Jeg skjønner mer av det taktiske. Så har jeg fått tatt opp risikonivået i spillet mitt ganske mye. Nå føler jeg at jeg har hatt fin utvikling, avslutter spillefordeleren.





Mer fra Dagsavisen