Viking

Dette er Vikings nye assistentrener

Mossingen Ole Martin Nesselquist (28) blir ny assistentrener i Viking. Klubben henter med det inn nok et ungt kjempetalent. Faktisk var han for noen år siden verdens yngste hovedtrener i profesjonell fotball.

Viking har hatt et tomrom i assistentrollen etter at Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim tok over som hovedtrenere etter Bjarne Berntsen. Toppspillerutvikler Rune Repvik har fungert som en slags assistent på feltet. Dessuten har Pål Fjelde, som blant annet har hatt ansvaret for video og analyse, bidratt stadig mer og hatt en assistentrolle i så måte.

I forbindelse med at hovedtrenerne nylig signerte for fire nye sesonger har det også blitt sett på nødvendigheten av å styrke teamet ytterligere.

– Nesselquist har vært på radaren vår en stund uten at vi har utforsket det. Så ser vi nå som pandemien slipper taket, og aktiviteten er normal igjen i akademiet, at Fjelde og Repvik blir revet mellom rollene. Da syns vi det nå er fornuftig å ansette for å avlaste litt, men ikke minst for å styrke kvaliteten i trenerteamet vårt, sier daglig leder Eirik Bjørnø til RA.

På kurs med Jensen

Mannen som har vært hovedtrener i Strømmen i Obos-ligaen de siste sesongene har tatt UEFA Pro-lisensen sammen med Morten Jensen, og Viking har sånn sett en veldig god referanse på at dette sannsynligvis er hånd i hanske.

– Ole Martin er en spennende profil. Han er ung, passer veldig godt inn her og tenker fotball på samme bølgelengde som de to hovedtrenerne vi har, sier Bjørnø.

Ansettelsen gjøres med tanke på 2022. Så kan begge parter evaluere. Nesselquist trente i fjor Strømmen, men ga seg etter nedrykket. Etter noen måneder ledig var timingen perfekt for Viking.

28-åringen er kjent for å sitte på enorm kunnskap om både faget totalt sett, spillermarkedet og analyse. Han beskrives som en ekte fotballnerd og ekstremt voksen for alderen. I så måte vil han passe meget godt inn i profilen Viking har bygget de siste årene.

Verdens yngste profftrener

28-åringen ble i sin tid landets yngste hovedtrener da han ble ansatt i Trosvik IL i Fredrikstad som 19-åring i 2012. Han tok laget lett opp i 3. divisjon og fikk mye oppmerksomhet for det.

Etter dette havnet han inn som sportssjef i Moss i 2015 før han etter hvert ble assistenttrener og så hovedtrener.

I 2017 rykket klubben opp til 2. divisjon og satte poengrekord.

Trenertalentet var den yngste i Norge til å få UEFA A-lisens og ble kåret til årets unge trener av Trenerforeningen i 2017. Fra 2019 tok han over Strømmen og ble med det verdens yngste hovedtrener på profesjonelt nivå ifølge Wikipedia.


Nyeste fra Dagsavisen.no: