Viking

Sjekk hvem som trente med Viking

Viking har veldig mange spillere borte på landslagsoppdrag denne uken. Da passet det fint at en gammel helt er i byen - og han kan fort bli aktuell igjen på et senere tidspunkt.

Stavanger — De som satt ringside på onsdagens økt i Jåttåvågen sperret fort opp øynene ved synet av det karakteristiske smilet og løpesettet til tidligere Viking-helt Samuel Adegbenro. Angrepsesset, som ble toppscorer i allsvenske IFK Norrköping i fjor med 17 seriemål, er denne uken på plass i Jåttåvågen.

Hvem vet - kanskje avslutter han også karrieren her en gang i tiden om formen og beina holder.

—  Morten Jensen

Han ble nylig solgt, for det som skal være rundt 30 millioner, til kinesiske Beijing Guoan FC. Det skjedde bare ett år etter at Rosenborg slapp ham gratis. Trønderne betalte i sin tid klekkelig til Viking for 26-åringen.

– Kanskje avslutter han i Viking

Faktisk var også Viking lenge i kampen om å hente ham tilbake i fjor vinter før den svenske klubben kom på banen. Adegbenros kone bor fortsatt i Stavanger og familien har base her. Da var det naturlig å hive seg med Viking denne uken i påvente av godkjenning av visum og avreise til Kina. Det gå også muligheten til å besøke sin gamle vertsfamilie fra tiden i Viking.

– Veldig kjekt at vi kan ha med oss Adegbenro på noen treninger! Han har fortsatt et stort Viking-hjerte. Hvem vet – kanskje avslutter han også karrieren her en gang i tiden om formen og beina holder, sier trener Morten Jensen til RA.

Angrepsesset har også fått lov til å benytte seg av fasilitetene i gymmen hos Vikingklinikken.

SIF-keeper deltok også

At en spiller av Adegbenros kaliber hiver seg litt med passer også utmerket i en uke hvor Viking nærmest er ribbet. Veldig mange spillere er ute på landslagsoppdrag og det åpnet også dørene for et navn fra lokalfotballen. SIF-keeper David Chokeli-Losnegård fikk også prøve seg på onsdag. I tillegg ble det fylt på med juniorer på feltet.

David Chokeli-Losnegård

Viking skal møte FK Haugesund søndag. Morten Jensen erkjenner at det ikke helt blir en generalprøve som vanlig. Spesielt ettersom NM har sørget for tellende kamper allerede. Han er uansett ikke redd for at de kan stille et solid lag.

– Den kampen klarer vi fint å skru sammen et godt lag til. Vi har mange gode spillere i stallen og de vil vi få bruk for denne sesongen. I så måte er det veldig fint å få gitt dem spilletid her. Vi må få dem i gang, sier han.







Mer fra Dagsavisen