Viking

Varsler intern runde etter supporterslagsmål

Det oppsto slagsmål for åpen scene på tribunen mellom en gjeng Viking-supportere og Brynes tilhengere fra B-gjengen før Viking-Bryne lørdag.

Stavanger — Opptrinnet skjedde like før avspark. B-gjengen hadde tatt med seg et stort banner med påskriften «Hater Viking» inn på SR-Bank Arena. Det ble ikke akseptert av hjemmefansen.

B-Gjengen

Etter en stund dukket en liten delegasjon supportere, de fleste iført hetter, opp og ødela banneret. Det oppsto også et slagsmål for åpen scene inne på arenaen.

Situasjonen roet seg raskt, men banneret ble ødelagt.

Varsler intern runde

Leder Roar Åkerlund i Vikinghordene var på stadion lørdag.

– Men jeg vet dessverre ikke så mye om hva som skjedde. Jeg var ikke inne på tribunen da det brøt ut slagsmål. Så forsto jeg det fikk en løsning ganske raskt, sier han til RA.

– Er det greit å gå til angrep på Bryne-fansen på grunn av et banner?

– Vi får ta en intern runde på hva som skjedde og ha en dialog med Viking på det. Noe mer har jeg ikke lyst til å si før vi vet mer, sier Åkerlund.

Åkerlund er leder for Vikinghordene, men også talsperson for hele Felt O - som består av flere fraksjoner som er uavhengige av hverandre.

Bjørnø så ikke slagsmålet

Vaktholdet på kampen var naturlig nok langt mindre enn hva som ville vært tilfellet i for eksempel et cupoppgjør mellom erkerivalene. Normalt anses disse kampene å ha en viss risiko forbundet med seg.

For noen år siden slo Bryne ut Viking i cupen. Da oppsto det også bråk mellom supporterne over et banner.

Daglig leder Eirik Bjørnø så ikke opptrinnet og han har heller ikke fått rapporter om det foreløpig. Han ønsker ikke å uttale seg så mye før han har sett hendelsen. Nå vil han se på om Viking har bilder av det og gjøre en vurdering før det konkluderes.

– Så er det eventuelt naturlig å ta en prat med alle parter, sier Bjørnø til RA.

– Var det nok vakthold til en kamp mellom Viking og Bryne?

– Vi har alltid en sikkerhetsvurdering foran alle kamper på SR-Bank Arena. Inntil jeg har annen informasjon vil jeg anta det.

Viking vant for øvrig kampen på banen med 2–0.Nyeste fra Dagsavisen.no: