Viking

Vikings skjebnedøgn er i gang

Flere av de store ligaene i Europa stenger overgangsvinduet mandag, og det kan gjøre noe med Viking-stallen.

Stavanger — Viking er kommet hjem fra treningsleir i Marbella, og de fleste i den rekordstore stallen var med på returen til Stavanger. Spekulasjonene rundt mulige overganger for Veton Berisha og Joe Bell har pågått en stund, ettersom de gjorde sine saker bra i Eliteserien 2021.

Sesongen 2021 ble avsluttet med bronsemedalje, som var Vikings første medalje i seriespill siden 2007. Optimismen er stor i Stavanger, og A-lagsstallen er minst like stor. Med kontinuiteten i laget, og en klubb med ambisjon om å nærme seg toppen av norsk fotball, er det ikke unaturlig å tenke gullkamp.

For Berishas del har det, etter det RA kjenner til, vært flere klubber som har vist interesse. Blant annet har RA tidligere omtalt interessen fra Molde.

Midtbanespilleren Joe Bell har utgående avtale med de mørkeblå, og foreløpig ikke fornyet med klubben. Det gir Viking en potensielt lavere sum ved et eventuelt salg. Barnsley har tidligere vært på, men etter det RA kjenner til ikke vært i nærheten av å ha betalingsviljen til å sikre seg midtbanespilleren fra New Zealand.

Joe Bell

En annen spiller som følges av flere er Sebastian Sebulonsen. Midtbanespilleren skal, ifølge Herning Folkeblad, være på FC Midtjyllands radar. Den omskolerte høyrebacken har gjort sine saker bra i Viking, hvor han etablerte seg på laget etter et utlån til Mjøndalen på fire kamper i 2021. RA kjenner til at det også skal være en belgisk klubb som er interessert i backen – som forrige sesong tok steget inn på U21-landslaget.

Sebastian Sebulonsen

Søndag kveld hadde det ifølge Vikings sportssjef Erik Nevland ennå ikke skjedd noe konkret inn mot noen av spillerne.

RA følger utviklingen helt fram til overgangsvinduet er stengt mandag kveld.







Mer fra Dagsavisen