Viking

Disse avgjør om det blir salg

Med kun dager igjen før det internasjonale overgangsvinduet stenger sitter Stavanger på nåler i håp om at Viking skal beholde dagens stall. Seks personer er sentrale for å avgjøre om det blir salg eller ikke.

Sportssjef Erik Nevland, som tirsdag ankom Spania og treningsleiren i Marbella, sier til RA at det har vært dørgende stille rundt Joe Bell, Veton Berisha og andre spillere.

Nevland har reist til Spania mest for å være tett på gruppen. Ikke så mye på grunn av muligheten for bud. Samtidig er det greit å være i nærheten om noe skulle skje. Vinduet internasjonalt lukker ved midnatt mandag. Om ingen er solgt da er sjansene for at Viking beholder en kruttsterk stall i 2022 vesentlig større. Da er det kun en håndfull ligaer som er åpne for kjøp og salg. Disse inkluderer Russland, Danmark og resten av Skandinavia.

– Så mener jeg også Østerrike har noen uker ekstra. Det kan skje ting etter at det internasjonale vinduet er lukket også, bekrefter Nevland til RA.

Overrasket om det forblir stille

Han medgir at han kanskje er litt overrasket over at fortsatt ikke har kommet noe konkret. Så blir han enda mer overrasket om det ikke skjer før mandag 31. januar har gått over i historiebøkene.

At Stavanger nærmest koker over om spørsmål om situasjonen rundt to av klubbens største stjerner, synes han egentlig er helt OK.

– Dette er ting som opptar folk. Egentlig er det bare kjekt at det er fyr i teltet og interesse, sier Nevland.

– Har Veton Berisha selv bedt dere bidra aktivt for å finne en klubb til ham i utlandet på noe tidspunkt?

– Nei. Han har aldri gått direkte på oss.

Berisha uttalte til RA i fjor høst at han kunne tenke seg en ny tur ut, men har samtidig alltid vært klar på at det må være rett klubb og prosjekt.

Når det kommer til Joe Bell måtte han stå over turen til Spania grunnet koronasmitte. Så skal han direkte på tur med landslaget til New Zealand. Om han ikke blir solgt er planen å slutte seg til Viking etterpå.

Seks sentrale navn

Nevland har tidligere fortalt RA at man selvsagt har diskutert internt hva som vil være en pris man kan vurdere å akseptere på de fleste av klubbens spillere.

Om man kommer opp mot slike summer er det seks personer som er sentrale i å fatte en avgjørelse. Dette er sportslig utvalg hvor Nevland selv er sentral. Der sitter også FK-styreleder Rune Bertelsen, AS-styreleder Stig Harry Christiansen og daglig leder Eirik Bjørnø.

– Og de to trenerne våre. De har selvsagt mye de skulle ha sagt i slike avgjørelser.

– Hva skjer om man får en splitt hvor tre er for og tre mot salg?

– En sånn situasjon har vi aldri havnet i. Jeg er ganske sikker på at vi skal klare å komme til en enighet.

En av dem som også sitter på nåler før vinduet stenger er AS-leder Stig Harry Christiansen. Han er selvsagt sentral rundt de totale økonomiske rammene i Viking. Tirsdag uttalte han følgende til RA om situasjonen og behovet for salg nå.

– Ikke veldig stort! Skal vi sikre balanse, og tall som beveger seg litt over i svart, må vi selge. Sånn er businessen. Tallene vi må budsjettere med på salg vil variere litt, men det et fullt mulig å se dette over litt tid også. Vi kan tåle et år med et noe svakere resultat nå. Både når det kommer til soliditet og likviditet. Vi er ikke stresset. Poenget er å komme i en situasjon hvor vi tåler litt sykluser på dette. Der er vi på vei, sier Christiansen.

Etter det RA kjenner til må Viking, selge for et sted mellom 10 og 15 millioner i 2022 for å være ganske trygge på et pluss på bunnlinjen.





Mer fra Dagsavisen