Viking

Har takket ja til å bli med videre

AS-leder Stig Harry Christiansen i Viking har nå gitt valgkomiteen beskjed om at han stiller seg til disposisjon for ytterligere ett år.

Christiansen har vært i tenkeboksen, men bekrefter overfor RA at han nå har gitt sitt svar.

– Jeg har gitt dem beskjed om at jeg er villig til å bli med videre.

Mannen som i det daglige sitter i toppledelsen hos riggselskapet Prosafe AS har en hverdag presset for tid. Samtidig har Christiansen aldri lagt skjul på at han elsker hvert sekund av det å bidra til å lede byens topplag.

Han peker samtidig på at han ikke har lagt føringer for hvilken rolle han skal ha. Dersom de ønsker noen andre inn som styreleder er han åpen for det også.

– Det er et privilegium å være med i Viking. Så er byen full av flinke folk som sikkert kunne tenke seg å ha ledervervet.

Bertelsen har også sagt ja

Likevel er det nok stor mulighet for at han fortsetter i rollen som leder. Rune Bertelsen fortalte nylig i RA at han har sagt ja til å fortsette i FK.

Bertelsen og Christiansen har aldri lagt skjul på at de to snakker godt sammen. Duoen har også utrettet ganske mye de siste årene, med snuoperasjon, cupgull og damesatsing.

Da RA konfronterte valgkomiteen i starten av måneden fortalte leder Klart S. Helland at det innstilles til styreverv i midten av februar. Generalforsamling holdes normalt litt ut i mars.

Vi kan tåle noen år med et svakere økonomisk resultat nå.

—  Stig H. Christiansen

Helland pekte på at de nå var i en fase med individuelle samtaler med de eksisterende styremedlemmene. Samtidig lot han det skinne gjennom at man er godt fornøyd med tingenes tilstand.

– Vi vil vi gjerne beholde den positiviteten som er i klubben, sa Helland.

Hjertet i halsen

Det som kanskje opptar Stig Harry Christiansen selv mest akkurat nå er om Viking klarer å beholde spillerstallen også etter at overgangsvinduet stenger over helgen. Til RA forteller mannen som styrer pengesekken at det foreløpig er stille, men at han sitter litt med hjertet i halsen nå. Overgangsvinduet stenger mandag kveld og han håper også man kan beholde stallen som er nå.

– Hvor stort er egentlig behovet for salg i år hos Viking?

– Ikke veldig stort! Skal vi sikre balanse, og tall som beveger seg litt over i svart, må vi selge. Sånn er businessen. Tallene vi må budsjettere med på salg vil variere litt, men det et fullt mulig å se dette over litt tid også. Vi kan tåle et år med et noe svakere resultat nå. Både når det kommer til soliditet og likviditet. Vi er ikke stresset. Poenget er å komme i en situasjon hvor vi tåler litt sykluser på dette. Der er vi på vei, sier Christiansen.

Etter det RA kjenner til må Viking, selge for et sted mellom 10 og 15 millioner i 2022 for å være ganske trygge på et pluss på bunnlinjen.






Mer fra Dagsavisen