Viking

Etter to år kan han endelig trene for fullt

Etter nesten to år med store lyskeproblemer kan endelig Sondre Bjørshol (27) trene for fullt igjen. Høyrebacken innrømmer at det hjelper enormt på humøret.

Han var nesten en sensasjon da han ble hentet fra Åsane. På kort tid gikk løpsmaskinen med Vidar-fortid fra ukjent til en av de beste backene i norsk fotball.

Etter cuptriumfen i 2019 meldte problemene seg. Kun 13 kamper ble det i 2020. I fjor kun ti. Styrkerommet og sykkelen ble brukt mye mer enn han ønsket seg.

– Men nå tror jeg det er under kontroll! Det virker som vi fikk løst det på slutten i fjor. Kroppen føles grei – selv om jeg er stinn av trening nå. Jeg plages ikke mer, sier en fornøyd Bjørshol til RA.

To rene år ute med skader ville vært fryktelig tungt.

—  Sondre Bjørshol

Det er selvsagt ingen garantier mot tilbakeslag, men nå har han fått trene fullt siden oppstart denne sesongen.

– Klart det gjør noe med humøret. Det er mye kjekkere å kunne trene for fullt og spille fotball. Jeg trives mye bedre nå, for å si det slik.

Selv om han har vært frustrert har han likevel ikke nådd bunnen helt mentalt. At han har kunnet spille fotball i perioder har hjulpet på humøret.

– To rene år ute med skader ville vært fryktelig tungt. Periodene med fotballspilling og noe tilrettelegging på trening har hjulpet. Det er kjedelig å være skadet. Det vet alle som driver idrett. Nå nyter jeg å være skadefri.

Tenker ikke på det som kunne ha vært

Trener Morten Jensen var foran sist sesong klar på at Bjørshol framsto som en av de beste backene i serien – og et åpenbart salgsobjekt om han ble skadefri. RA vet at det var klubber som snuste allerede i 2019.

– Du tenker ikke på at skadene faktisk kan ha ødelagt en potensiell profftilværelse i utlandet?

– De henvendelsene fra klubber kjenner ikke jeg så mye tid, men det er klart at jeg helst skulle vært skadefri og bygget videre på noe i stedet for å trene meg opp. Om det har kostet meg noe vet jeg ikke, sier Bjørshol – og fortsetter:

– Når det er sagt trives jeg ekstremt godt i Viking. Å spille for klubben min i egen by synes jeg er stort i seg selv. Så får jeg prøve å holde kroppen frisk og skadefri framover. Komme meg til et så høyt nivå som jeg kan. Det som kunne ha vært tenker jeg ikke på. Det er ikke poeng i å dvele ved. Det lukker jeg ute.

Sondre Bjørshol

– Viking kan fort ende med litt i underkant av 60 kamper denne sesongen. Kan du bidra så mye, eller er du avhengig av å ha en lagkamerat som kan steppe inn?

– Si det! Jeg håper jo at kroppen skal tåle mange kamper nå. I teorien skal den det. Om den kan tåle opp mot 60 får tiden vise.

Bjørshol er, som alle i Viking, mest opptatt av å leve i nuet. Han bruker dagene i Marbella så godt han kan for å legge grunnlaget som skal til.

– Dess flere økter i banken jo mer øker sannsynligheten.

Har utgående avtale

Etter hvert vil også denne sesongen by på en diskusjon om framtiden. Avtalen hans med Viking går ut etter 2022.

– Foreløpig har jeg ikke hørt noe fra Viking, men jeg ønsker meg selvsagt en ny avtale.

– Hva med Viking anno 2022? Hvor godt er dette laget? Og går dere spillere rundt og frykter salg nå – slik fansen gjør?

– Stallen er veldig god. Jeg har kjempetro på troppen vår sånn den ser ut nå. Så får vi se. Salg tenker ikke jeg mye på. Skjer det at noen blir solgt er det kjekt for dem. Skjer det ikke har vi kanskje enda større sjanse til å hevde oss. Samtidig kan det jo være at noen stepper opp om andre forsvinner.

Bjørshol selv har også konkurranse om plassen å ta hensyn til. Sebastian Sebulonsen var meget god som omskolert i fjor. Herman Haugen er også tilbake.

Første sjanse til å bevise noe blir torsdag mot tsjekkiske Jablonec. Det er signalisert at spillerne skal få en omgang hver på forhånd.

– Det er jeg klar for. Det blir kjekt å spille kamp.

– Glad det ikke ble Lille?

– Det kunne blitt en tøff start, men samtidig en opplevelse! Bra blir det uansett å komme i gang.






Mer fra Dagsavisen