Viking

Dette sier Torsteinbø om Ulf-interessen

Sandnes Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal erkjenner at klubben er interessert i Vikings Fredrik Torsteinbø (30). Spilleren selv har klare tanker om situasjonen.

Den elegante poteten til Viking ankom først sent natt til fredag Vikings treningsleir i Marbella. På toppen av den opererte lysken han strir med fikk han korona og har vært isolert i kjelleren hjemme i Sandnes.

Hundvåg-mannen bor kun et steinkast fra Østerhus Arena og Espedal sier at det ville vært tull å ikke ha Torsteinbø på 2022-blokken.

Tom Rune Espedal

– Han er under kontrakt med Viking, men for oss er det alltid naturlig å se på lokale spillere som kan styrke Sandnes Ulf. Situasjonen er litt som med Tommy Høiland. Skulle det åpne seg en mulighet, og de selv tar initiativet, så er vi interesserte. Så er det økonomi i spill også. Vi kan ikke overta betingelsene han har i Viking, sier Espedal til RA – og fortsetter:

– Alle lokale spillere som er på et høyt nivå – og har motivasjonen – er interessante. Det ville vært en tjenesteforsømmelse å ikke vurdere Torsteinbø om det skulle åpne seg en mulighet.

Foreløpig ikke lysten

Torsteinbø selv spilte flere sesonger i Sandnes Ulf før han gikk til Hammarby. Han har hatt et godt forhold til både klubben, Espedal og trener Bjarne Berntsen i mange år. Han ser foreløpig ikke for seg noen overgang til lyseblått, men vet samtidig at forutsetninger kan endre seg.

Nå er han først opptatt av å bli skadefri. Det er han fortsatt ikke – tross et dobbelingrep som inkluderte både såkalt Gilmores groin og et senefeste i lysken fjor høst.

– Det sitter i ennå og jeg vet ikke hvor lang tid det tar. Ingen kan gi en nøyaktig tidshorisont. Det er det som er så frustrerende, sier spilleren.

– Frykter du det er mislykket – og at det må et nytt inngrep til?

– Det håper jeg inderlig ikke!

Torsteinbø har hatt noen inngrep før i karrieren, men sjeldent vært skadet i løpet av sesonger. Det endret seg i fjor. Da fikk han kun spille ti kamper før skaden ødela resten av året.

– Jeg har operert fire ganger i anklene og en gang i lysken, men alltid utenfor sesong. I den har jeg alltid kjempet om en plass på laget. Det var fryktelig frustrerende.

Selvsagt har jeg troen. Ellers må jeg finne meg en annen plass å spille.

—  Fredrik Torsteinbø

Eleganten innrømmer at han er milevis bak lagkameratene sine. Å spille seg inn på dette laget underveis blir ikke enkelt.

– Har du tro på at det er mulig likevel?

– Selvsagt! Hvis ikke må jeg finne meg en annen plass å spille. Det skulle jeg nok klart, men jeg trives så godt i Viking. Jeg har lyst til å være med på disse årene. Det har egentlig pekt rett oppover for klubben etter opprykket. Det har aldri vært aktuelt å si at jeg ikke vil være her.

Derfor er han også ærlig når han skal svare på frieriet fra eget nabolag.

– Jeg er ikke lysten på Ulf nå. I så fall måtte situasjonen vært at jeg var helt frisk og helt ute i kulden. Akkurat nå er jeg ganske langt unna å lande på den vurderingen. Denne sesongen ser enormt spennende ut med spill i Europa og alt annet. Det trigger meg. Det var utrolig surt å ryke rett ut mot Aberdeen sist.

Sportssjef Erik Nevland sier følgende til Viking om situasjonen:

– Vi har ikke hatt noen grundig diskusjon, men er kjent med at Sandnes Ulf er interesserte. Så er det egentlig ikke vits i å snakke så mye om det før det eventuelt blir konkret, sier Nevland.

Tåler annen rolle

Torsteinbø er også tydelig på at han ikke vil ha noen problemer med å akseptere en rolle som inkluderer noe mindre spilletid i Viking. Både i form av at han skjønner at det er en helt annen konkurranse nå – og fordi han trives så enormt godt. Han mener også at det er fullt mulig til å bidra sterk til Vikings suksess – uten å være en av de elleve som starter.

– Jeg setter uansett laget først og synes det er gøy å bidra til tøffere motstand til de andre på trening. I fjor måtte Pål Fjelde (analysemedarbeider og trener) og Iven Austbø spille ute på enkelte økter grunnet koronasituasjonen. Det sier seg selv at det ikke er ideelt. Jeg håper det ikke skjer så mye i år.

Hvor han eventuelt skal spille seg inn på laget vet poteten ikke.

– Men tar ikke Niklas Sandberg over den rollen i år?

– Det håper jeg Niklas slipper! Hvor jeg skal spille vet jeg ikke helt, men tenker kanskje en av de to indreløperposisjonene. Jeg har det også gøy på trening selv om jeg ikke spiller. Spiss, stopper, keeper – alt er kjekt! Bare ikke kant eller back, sier en lattermild Torsteinbø.

– Hvor står Viking i 2022?

– Vi har et veldig godt lag. Det viste vi i fjor. Det var kun seks poeng opp til gull. Klarer vi å unngå å slippe inn mål først i hver kamp kan dette bli spennende. Det er tungt å jage i hver kamp, sier han – og fortsetter:

– Alle vet vi var best av alle i siste del av sesongen. Grunnmuren er der og den er kjempegod. Så er mange av spillerne ettertraktet. Tar du utgangspunkt i de vi har nå er dette utrolig spennende.

NB! Sportssjef Erik Nevland sier følgende til RA om den VG-omtalte nye henvendelsen på Joe Bell:

– De har egentlig vært på hele tiden, men de er like langt fra nå som da vi takket nei sist. Ellers har det vært ganske så stille rundt alle våre spillere.







Mer fra Dagsavisen