Viking

Kabran etter årets første balløkt: – Nok å se fram til

Dag to av Viking-året ble brukt på kunstgresset i stedet for testing.

Stavanger — Onsdag reiser Viking til den spanske byen Marbella for treningsleir. Etter at mandagen ble brukt som testdag for de mørkeblå var det omsider klart for årets første økt med ball tirsdag. Iveren etter å komme i gang med fotballsesongen er stor, og for Kevin Kabran blir det den andre sesongen i mørkeblått som starter nå.

Han ser fram til å dra sørover for optimale forhold.

– Det er fint gress i Marbella, så treningsforholdene er det ingenting å si på. Det blir også godt å få sveiset sammen gruppen. Det er jo noen nye spillere som skal inn i laget, sier Kabran til RA.

Svensken signerte en treårskontrakt med Viking etter overgangen fra Start i januar 2021, og var da i samme posisjon som de nye spillerne Niklas Sandberg og Daniel Karlsbakk befinner seg i nå.

2021 var opp og ned

Forrige sesong ble det ingen tur til varmere strøk for å skape samhold, eller spille treningskamper. Koronarestriksjonene har gjort det vanskelig, men med en stadig høyere vaksinasjonsgrad og mildere reiseregler blir det nå tur til utlandet for Viking. Den forrige utenlandsturen var treningsleiren i nettopp Marbella i 2020. Da ankom de mørkeblå Norge igjen 7. mars, kun få dager før Norge stengte ned 12. mars.

I fjor valgte den da ferske trenerduoen Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim å ta med laget til Sirdal på god gammeldags teambuilding. Gjennom høsten ble det en gjentakende forklaring på hvorfor Viking festet seg i medaljekampen.

Det er godt å ikke fryse i hjel på trening.

—  Kevin Kabran

2021 ga de mørkeblå bronse i serien, men for Kabran var det også noen utfordringer på vei mot bronsen. I RAs vurdering av Viking-stallen for året fikk han terningkast tre, med følgende begrunnelse:

«Ingen kan ta ham på holdninger og seriøsitet. Står på og klager ikke. Samtidig har han ikke fått det til i Viking – så ærlige må vi være. Det er kanskje ikke så rart heller. Ble hentet inn for å fylle en klar rolle på venstre ving, men mistet den plassen raskt da Tripic kom. Det gjør selvsagt noe med deg mentalt – og kan være grunnen til at han har virket litt mutt.»

Kevin Kabran

Selv oppsummerer Kabran på følgende vis:

– Det gikk litt opp og ned for min del. Jeg spilte ukjente posisjoner, men det gikk bra med oss som lag.

På 28 seriekamper ble det tre mål for angriperen.

Nå er det nytt år og blanke ark. Muligheten for et godt 2022 ønsker ikke svensken å la passere.

– Det blir spennende. Det er kjekt å være i gang nå. Tiden framover får vi bruke på å komme i form, så er det nok å se fram til denne sesongen. Vi skal jo først spille cup (12. mars), så er det serie og Europa som står for tur. Det blir et bra år, sier Kabran.

Kabran: – Godt å ikke fryse i hjel

I Marbella ankommer Viking til 14 grader og sol onsdag, ifølge Yr.no. Selv om spillerne normalt spiller på kunstgress er temperaturene med på å gjøre de norske banene hardere.

– Det er godt å ikke fryse i hjel på trening, ler Kabran – før han legger til:

– Jeg er vant til å spille på kunstgress, det er jo det man er oppvokst med. Det er noe med at innendørsbanene er ganske harde, så det blir bra å komme til Marbella.

Viking trening

Viking spiller kun én kamp i Spania. Som en tredje potensiell motstander ser det ut til å bli franskmenn på motsatt banehalvdel.

– Nå ser det ut for at det blir franske Lille fredag 28 januar, sa materialforvalter Stian Refvik til RA mandag.

Mer fra Dagsavisen