Viking

Her står Fridjonsson-saken

Vikings sportssjef, Erik Nevland, utelukker ikke at det kan skje mer.

Stavanger — Mandag skrev TV 2 at Samúel Kári Friðjónsson (25) hadde nærmet seg en overgang til østerriksk fotball. Viking var godt i gang med forhandlingene med Rheindorf Altach i østerriksk Bundesliga. Det som stanset overgangen var en akutt betennelse i blindtarmen til 25-åringen fra Island.

– Det som sto skrevet hos TV2 om Samúel Kári Friðjónsson stemmer ganske godt, men vi var nok ikke kommet så langt i forhandlingene, sier Erik Nevland til RA.

Budet som kom var lavere enn ventet, men samtidig av en slik art at vi tror vi kunne nådd en enighet.

—  Erik Nevland

Klubben hadde mottatt det første budet, men så kom 25-åringens helsesituasjon på banen.

– Det er rett at vi mottok et bud som ble trukket etter noen timer på grunn av hans medisinske situasjon. Det gjorde at det aldri ble noen reell forhandlingssituasjon, sier sportssjefen – og legger til:

– Der står egentlig saken. Så er det viktigste selvsagt at det var en vellykket operasjon og at det går bra med Samúel.

Nevland utelukker ikke mer

Friðjónsson var i Viking på sitt første opphold i klubben tilbake i 2019. Da var utlånt fra Vålerenga og ble én av bidragsyterne til Vikings cupgull og femteplass i Eliteserien. Etter sesongen forlot han Stavanger og Norge. Da ble tyske Paderborn neste destinasjon for islendingen. Der ble han fram til Viking hentet ham tilbake til SR-Bank Arena i oktober 2020, under Bjarne Berntsens ledelse. Kontrakten med de mørkeblå strekker seg ut 2022-sesongen.

Erik Nevland

Den siste utviklingen i saken var forrige uke, da budet kom og ble trukket. Sportssjefen utelukker ikke at det kan skje mer i løpet av tiden framover.

– Dette skjedde sist uke. Det kan fortsatt skje mer i saken, men akkurat nå er det ingenting som tyder på det, sier Nevland.

Friðjónssons fortid i Championship-klubb

Ifølge nettstedet Transfermarkt skal Friðjónsson være verdt 300.000 euro. Sportssjef Nevland ønsker ikke å dele summen Viking ble tilbudt for midtbanespilleren.

– Budet som kom var lavere enn ventet, men samtidig av en slik art at vi tror vi kunne nådd en enighet, sier Nevland.

Sykdommen til islendingen forekommer ofte blant folk i aldersgruppen 10–30 år, og omtrent ti prosent av befolkningen får blindtarmsbetennelse i løpet av livet.

Friðjónsson har tidligere spilt i akademiet til den engelske Championship-klubben Reading. Der var han fra 2013 til han signerte for Vålerenga i 2016.

Nyeste fra Dagsavisen.no: