Viking

Bildet han har drømt om siden barndommen

Det var en stor dag for Niklas Sandberg (26) da han tirsdag endelig fikk posere med den mørkeblå drakten og signere for Viking. Nå begynner kampen for å spille seg inn på det som akkurat nå er et ekstremt godt lag og finne sin plass i en veldig sterk stall.

Stavanger — En dag forsinket, etter en kansellering av flyet hjem fra Tenerife, var Sandberg på plass for å signere for fire år. Lura-gutten innrømmer glatt at han har drømt om øyeblikket siden han var guttunge på gamle Stavanger stadion.

– Dette kjennes veldig godt! Så gleder jeg meg veldig til å komme i gang med å spille kamper. Det er jo det som er det kjekkeste, sier Sandberg til RA.

Selv om han er fra Sandnes har det alltid vært Viking. Grunnen er enkel.

– Sandnes Ulf var jo i andre- og tredjedivisjon da jeg vokste opp. Så spilte jeg for klubben. Da måtte jeg selvsagt legge Viking-følelsene mine litt på is, men det er dette jeg har hatt lyst til.

Gjør ikke krav på nummer ti

Da Sandberg ble presentert av sportssjef Erik Nevland poserte han med drakt nummer 34, men det er neppe nummeret han vil spille med. I flere klubber han har vært i har lysluggen løpt rundt med tieren på ryggen. Den er nå ledig i Viking etter at Tommy Høiland dro til Sandnes Ulf. Da RA ymtet frampå om han skulle gjøre krav på den, var administrasjonen kjapt inne for å informere om at Zlatko Tripic nok ville ende med fotballens mest ikoniske draktnummer.

Materialforvalter Stian Refvik fortalte imidlertid til RA at det fortsatt er uavklart. Det betyr i klartekst at han er åpen for å bli «påvirket». Sandberg gliser og innrømmer at han kjenner til rutinene og hvem han skal snakke med for å sikre seg ønsket draktnummer. Samtidig vil han ikke være så frekk at han kommer inn i ny klubb og gjør krav på kremnummeret.

– Hva kan fansen forvente seg av Niklas Sandberg?

– En som spiller for å gjøre andre gode. Jeg er en utpreget kombinasjonsspiller. Så elsker jeg å spille fotball. Det er det jeg driver med og det hadde jeg gjort uansett nesten.

Vil ikke se for langt fram

Sandberg, som i sin tid fikk eliteseriedebuten av Bjarte Lunde Aarsheim i Sandnes Ulf, kunne valgt å gå til utlandet nå. Det var aldri aktuelt. Klubbene var ikke attraktive nok og Viking trigget mer. Det har stått i stjernene lenge at han på et eller annet tidspunkt skulle leve ut barndomsdrømmen.

– Hva har skjedd om fire år når kontrakten din løper ut? Hvor er du da?

– Det vil jeg helst ikke tenke på nå. Nå gleder jeg meg bare til denne sesongen. Det er mye vi skal oppnå både med serie, europacup og NM.

– Er det sånn at du legger tanker om å bli proff i framtiden helt vekk ved å signere for Viking nå?

– Når du er god nok for å spille i Viking er du god nok til å spille andre steder også. Så er det ikke noe jeg tenker på nå. Viking er det som gjelder i dag. Å snakke om eventuelle neste klubber blir bare tull i dag.

Fotballnerd

– Hvem er Niklas Sandberg utenfor banen?

– Veldig sosial og ofte i godt humør. Så er jeg en fotballnerd. Jeg ser så mye fotball som mulig utenom å spille selv. Så gamer jeg litt – om det er lov å si. Egentlig er jeg en sportsidiot. Jeg følger med på alt. Ski, tennis, basketball. Og friidrett. Jeg må ikke glemme det, sier Sandberg – og lar tankene gå til foreldrenes mange NM-medaljer og sin barndoms andre idrett.

– Har du noe favorittlag utenom Viking også?

– Ja. Liverpool.

– Det er kanskje ikke så dumt at Viking spiller ganske likt?

– Absolutt ikke! Så liker jeg å spille direkte fotball og direkte i press. Det er nok derfor jeg hentes også.

Sandberg vil ikke melde for friskt om mulighetene til Viking de neste årene, men legger ikke skjul på at det trigget enormt å se den sterke stallen som nå er bygget i Viking.

– Jeg ønsker jo å ha muligheten til å vinne noe. I Haugesund var de ti siste kampene uten betydning i år. Klart det er et sentralt punkt, sier han.

Sandberg-overgangen er kanskje ansett som kontroversiell blant deler av fansen til FKH. Det synes han ikke selv. Han føler bare han har vært ærlig på hvor han er fra og hvilken klubb han alltid har drømt om å spille for. Noen store reaksjoner har han foreløpig ikke fått selv heller.

– Jeg skjønner jo de som eventuelt blir forbannet, men det er en del folk som faktisk har sagt at de skjønner meg godt også. Egentlig synes jeg de fleste bør gjøre det.

For dette handler om å følge drømmen.

NB! Det var fortsatt ingen avklaring rundt overgangen til Patrik Gunnarsson da RA snakket med sportssjef Erik Nevland tirsdag formiddag.

– Vi venter fortsatt på et endelig svar fra ham, sier Nevland.









Mer fra Dagsavisen