Viking

Viking har satt prislapp på Berisha

Et salg av Veton Berisha (27) vil selvsagt svekke Viking kraftig. Erik Nevland innrømmer samtidig at klubben har diskutert hvor grensen for å vurdere et salg ligger.

Stavanger — Onsdag kveld skrev VG at italienske Genoa skulle være interessert i spilleren. Ifølge avisen skulle de ha forhørt seg om både pris og lønnsnivå.

Sportssjef Nevland sier torsdag til RA at han ikke har hørt noe som helst fra klubben som ligger tredje sist på tabellen i Serie A.

– Jeg ble godt overrasket over den nyheten. Viking har ikke hørt noe som helst. Faktisk har det vært veldig rolig rundt Veton, sier Nevland til RA.

Det er samtidig ikke usannsynlig at spørsmålene er blitt rettet til spillerens agent. Jim Solbakken har Leo Østigård som en av sine klienter og den tidligere Viking-stopperen ble onsdag lånt ut til Genoa fra Brighton.

Har diskutert pris på bakrommet

Den store våte drømmen til de fleste Viking-supporterne denne vinteren er at klubben klarer å sitte både på sin kaptein – og samtidig beholde Joe Bell. Erik Nevland fortalte torsdag til RA at det heller ikke har vært noen henvendelser på midtbanemannen etter at overgangsvinduet åpnet 1. januar.

Om de to, eller en av spillerne, skulle forsvinne vil det selvsagt svekke Viking kraftig. Det som stadig oftere snakkes om som en gullkandidat kan få en helt annen status ved salg.

– Har dere diskutert en smertegrense prismessig på hvor dere er villige til å diskutere et salg av Veton Berisha?

– Vi har selvsagt gjort det. Det gjør vi med alle våre spillere ut ifra hvilken verdi de har, sier sportssjef Nevland.

Erik Nevland

Summen vil han selvsagt ikke ut med i avisen. Det ville også være dumt – all den tid en budkrig selvsagt er noe som kan presse pris kraftig opp på en fotballspiller. Da er det lite smart å spille ut kortene på hånden.

Samtidig er det nærliggende å tro at en salgssum for en spiller som Veton Berisha vil være svært høy – og knuse klubbens gjeldende salgsrekord på 21 millioner for Henrik Heggheim ganske så ettertrykkelig.

Selv om Berisha er 27 år er det liten tvil om at det er mange faktorer som gjør ham attraktiv – ut over de 22 seriemålene i år og en ganske høy score på statistikker over forventede mål. Han var god da han fikk sjansen på landslaget, er en av de beste presspillerne i Skandinavia – og er en ledertype og lagspiller.

Vil ikke svare rundt muntlig avtale

Da Zlatko Tripic ble solgt til Göztepe vinteren 2019, for en svært lav sum, kom dette på bakgrunn av en forståelse mellom spiller og klubb. Salgsklausuler er ikke lov i norsk fotball, men her ble det gjort en avtale om at Viking ville slippe ham om en fristende klubb kom på banen.

– Eksisterer det en lignende avtale om Veton Berisha – slik VG antyder i sin sak?

– Vi kan på generelt grunnlag ikke uttale oss om avtaler mellom Viking og våre spillere. Viking er, og vil alltid være, en selgende klubb. Vi skal utvikle lokale spillere og samtidig prestere. Forhåpentligvis blir noen så gode at de tar steget ut på den internasjonale scenen, sier daglig leder Eirik Bjørnø til RA – og fortsetter:

– Det vil gagne Viking, både omdømmemessig og økonomisk, å skape en bærekraftig klubb.

Viking er, og vil alltid være, en selgende klubb.

—  Eirik Bjørnø

Noe mer enn det vil ikke Bjørnø si, men det er nærliggende å tro at situasjonen ikke er den samme som i Tripic-tilfellet.

Det ville i så fall nærmest vært idioti etter å ha betalt sju millioner, og signeringsbeløp, for å sikre seg spilleren for de neste fire årene.

Skal noen hente Berisha må de høyst sannsynlig betale klekkelig for at det skal svare seg økonomisk for de mørkeblå. Også fordi det ligger videresalgsklausuler og avskrivninger med i regnestykkene.

Samtidig har Berisha selv vist evne og vilje til å nærmest presse gjennom egen vilje før.

Det gjorde han senest da han tydelig kommuniserte et sterkt ønske om å forlate Brann til fordel for Viking.

Veton Berisha selv ønsker ikke å kommentere om hvorvidt han kjenner til interessen fra Italia og Genoa.

NB! Det var for øvrig ingen ny utvikling rundt kjøp av Patrik Gunnarsson da RA snakket med Erik Nevland torsdag.

– Saken står hvor den gjorde tidligere i uken. Vi forhandler om personlig avtale, sier Nevland.






Mer fra Dagsavisen