Viking

– Genoa interessert i Berisha

Veton Berisha (27) kan forsvinne fra Viking. Nå skal det være interesse fra Serie A.

Etter det VG kjenner til skal den italienske storklubben Genoa ønske seg Veton Berisha (27).

Onsdag kveld skriver avisen at serie A-klubben skal ha undersøkt hva det vil koste å kjøpe Viking-kapteinen fri fra kontrakten.

De skal også ha forhørt seg om hva lønnsnivået ligger på.

Klubben trenes av den tidligere ukrainske stjernespissen Andrij Sjevtsjenko.

Spilleren har Jim Solbakken som agent og uttalte tidligere i år til RA at han har et nytt utenlandseventyr i magen dersom rett klubb skulle dukke opp.

Signerte Østigård

Genoa, som ligger under streken, signerte nylig stopperen Leo Østigård på lån fra Brighton ut sesongen. Østigård, som var på lån i Viking i 2018, har også Solbakken som agent.

Berisha har tidligere vært proff i tyske Greuther Fürth og Rapid Wien i Østerrike.

Viking betalte rundt sju millioner for spissen da han ble hentet hjem fra Brann for to sesonger siden, men han har en kontrakt som løper ut 2023 med Viking. Dermed vil det åpenbart koste om noen vil hente mannen som knallet inn 22 mål på 27 kamper i år.

Genoa har vært svake denne sesongen og ligger nå tredje sist i serie A.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim sier følgende til VG om interessen:

– Det er ganske naturlig at det er interesse for ham etter det han har prestert de to siste sesongene. Veton har scoret mer enn noensinne. Han er en viktig spiller for oss, sier Aarsheim til VG.

Vil settes langt tilbake i tid

Da RA snakket med Lunde Aarsheim og medtrener Morten Jensen nylig la duoen ikke skjul på at det tar tid å erstatte signalspillere som Veton Berisha. Jensen mente det fort kunne sette Viking tilbake et år i tid hvis han selges.

Samtidig er det hevet over enhver tvil at Viking neppe vil sette seg fullstendig på bakbeina om en såpass stor klubb kommer på banen med et reelt bud. Berisha har høyst sannsynlig fått lovnader om det og spilleren vil nok uansett returnere til Stavanger på et tidspunkt.

– Som trener er det ikke en du har lyst til å selge. Veton er viktig både på og utenfor banen i det prosjektet vi har på gang i Stavanger. Samtidig vet vi at det alltid er interesse for våre beste spillere. Så er det timing og pris som avgjør om noe skjer eller ikke, sa Lunde Aarsheim til VG onsdag.







Mer fra Dagsavisen