Viking

Viking har skrevet ny langtidskontrakt med juvel

Erik Nevland og Viking ligger ikke på latsiden. Nå har klubben skrevet en ny og lang avtale med en av klubbens mest spennende spillere.

Stavanger — – Jeg kan bekrefte at vi har signert en ny avtale med Sondre Auklend. Avtalen strekker seg ut 2024, sier sportssjefen til RA.

Auklend (18), som har Stein Hoff som agent, hadde en avtale som løp ut neste sesong.

Midtbanemannen debuterte i Eliteserien som 16-åring, og har vært på lån hos Åsane i siste halvdel av denne sesongen. Der har han gjort sine saker meget bra.

Sondre Auklend

– Vi har hatt en dialog om dette en stund. Denne avtalen har vi skrevet fordi vi har stor tro på at Sondre kan ta steget og bli en veldig viktig mann for oss i framtiden. Nå klaffet det med å forlenge avtalen.

Var ikke i tvil

– Er det andre dere er i dialog med nå om forlengelse?

– Nei, sier Nevland.

Auklend står med 16 kamper og en scoring i OBOS-ligaen i år. Midtbanespillere har allerede 25 kamper for Viking i Eliteserien og anses som en av de mest attraktive unge midtbanespillerne i norsk fotball. Flere utenlandske klubber har også fulgt utviklingen hans over tid.

U-landslagsspilleren har også vært på flere treningsopphold utenfor Norges grenser. Med denne avtalen har Viking sikret seg mot at han forsvinner på billigsalg eller gratis i 2022.

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å slå gjennom i Viking. Så trives jeg med å bo hjemme nå. Samtidig føler jeg at jeg har store muligheter for å steg neste år, sier Auklend selv til RA.

Auklend er ikke den eneste 18-åringen Nevland har signert denne uken. Tirsdag fikk sportssjefen navnetrekket til Bryne-juvelen Daniel Seland Karlsbakk. Spissen skal spille for Viking de neste tre årene og kommer gratis.

– Europa kommer til Viking

Midtbanemannen legger ikke skjul på at han har latt seg inspirere av Harald Nilsen Tangen denne sesongen. Den litt eldre kollegaen var også tidlig stemplet som et supertalent, men slet med å bli fast på A-laget i Viking. I år har han vært en nøkkelspiller.

– Målet er definitivt å ta en Nilsen Tangen neste år. Jeg skal spille fast, sier Auklend – som akter å kreve sin rett.

Sannsynligvis hadde han hatt få problemer med å finne seg en ny klubb. Også utenfor Norges grenser. At Viking nå er klare for Europa var samtidig noe som spilte tungt inn.

– Så er det kjekt nå som Europa kommer til Viking! Da slipper jeg jo å dra ut. Nå får du alt i en pakke. Da var det ingen tvil. Det er kjekt å signere for klubben i mitt hjerte, avslutter Auklend.






Mer fra Dagsavisen