Viking

Derfor valgte Karlsbakk Viking

Viking forsterket tirsdag angrepsrekken med Brynes Daniel Seland Karlsbakk (18). Det skjedde ikke uten kamp om signaturen.

Den ettertraktede U-landslagsspissen blir som ventet mørkeblå.

Klubben hadde spilleren på omvisning tidligere i høst og har ikke lagt skjul på at de ønsket seg den høyreiste angriperen fra Bryne. Han hadde utgående kontrakt og er sønn av den tidligere Brann-, Sogndal- og Bryne-spilleren Eivind Karlsbakk.

Eivind Seland Karlsbakk og Erik Nevland

Etter at Viking først viste interesse slo han for alvor gjennom hos Bryne. Da måtte Viking ta grep og sportssjef Nevland ga ham raskt et forbedret kontraktstilbud.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim er meget godt fornøyd med å få signeringen i boks.

– Dette er viktig med tanke på vår lokale profil. Han er et av de største talentene i distriktet. Daniel har potensial, fart og er en målscorer. Kvalitetene hans slår inn på ganske mange triggere egentlig, sier Lunde Aarsheim til RA.

FKH var på banen

Avtalen med spissen er treårig. Kontrakten hans med Bryne går ut og Viking må ut med utdanningskompensasjon og solidaritetsmidler. Etter det RA kjenner til var også FK Haugesund meget interesserte i angriperen som har elleve kamper og tre mål i OBOS-ligaen i år. Brynes assistenttrener Even Sel skal dit kommende sesong og det var kanskje ikke helt unaturlig.

Spissen selv bekrefter til RA at det i realiteten sto mellom de to Eliteserie-rivalene til slutt. Tryggheten med Sel fristet, men han bestemte seg til slutt for å utfordre seg selv.

– Det handler også litt om en ny stemme. Jeg har vært med Even på feltet siden jeg var 15 år. Han er en fantastisk trener og jeg elsker å jobbe med ham. Samtidig kan jeg kanskje ha godt av å påvirkes av noen nye stemmer også nå, sier Karlsbakk til RA – og fortsetter:

– Så handler også valget om hvor lyst Viking hadde på meg. De har fulgt meg lenge og ser potensial i meg, sier Karlsbakk.

Han peker på at han kommer til en av landets beste klubber. At det ble europacup var også et pluss – sammen med måten laget spiller på.

– Det føltes som rett steg for meg.

– Er dette et langtidsprosjekt, eller en spiller som kan gå rett inn i Eliteserien?

– Vi håper det er begge deler og tror Daniel kan bidra for første stund også. Mye er opp til ham selv, sier Lunde Aarsheim.

Karlsbakk gir også Viking nye strenger å spille på.

– Han gir høyde og er annerledes enn spissene vi har. En veldig spennende spiller. Vi er glad han valgte oss, sier Lunde Aarsheim.

Gleder seg

Hovedpersonen gleder seg selv veldig til å ta fatt på sin nye hverdag i Viking. Det vil medføre en helt ny konkurransesituasjon. Han vet godt at det blir vanskelig å skyve ut Veton Berisha på topp. Det er heller ikke noe realistisk mål i starten.

– Først og fremst vil jeg komme meg skikkelig inn i gruppen, bli kjent med gjengen og jobbe hardt på trening. Så håper jeg selvsagt å få debuten i Eliteserien.

Det som virker åpenbart er at unggutten kan bli en håndfull for de fleste. Han har den sjeldne kombinasjonen av ferdigheter, fart og størrelse.

– Når det sitter tror jeg at jeg kan være ekkel å møte, innrømmer Karlsbakk.

– Så får vel en Bryne-gutt høre det når han velger Viking?

– Det skal du være sikker på at jeg har fått, men folk får bare snakke så mye de vil. Det er nok også mange som skjønner godt dette valget. Bryne-gutt vil jeg uansett alltid være. Det er der jeg er oppvokst.







Mer fra Dagsavisen