Viking

Utvist for å fly på egen keeper: - Slik skal ikke Viking-spillere oppføre seg

Den store snakkisen etter kampen mellom Kristiansund og Viking var selvsagt hendelsen hvor David Brekalo ble utvist for å gå til angrep på egen keeper. Trener-duoen gikk etter kampen rett i møte med de to.

Morten Jensen forteller til RA at han og Bjarte Lunde Aarsheim kalte til seg Patrik Gunnarsson og David Brekalo på direkten etter dramaet i Kristiansund. Kaptein Veton Berisha ble også med på møtet.

Hendelsen som sjokkerte Fotball-Norge skjedde etter 94 minutter. Et farlig innlegg gikk forbi alle og ut til død ball. Samtidig mente åpenbart Brekalo at Gunnarsson burde vært ute for å ta den. Islendingen reagerte med å løpe bort til stopperen for å sette ham på plass. Så smalt det.

David Brekalo

Brekalo dyttet først til Gunnarsson en gang. Så gjorde han det igjen på en aggressiv måte. Gunnarsson gikk rett i bakken, men på TV-bildene kan det nesten se ut som om han overspilte da han kastet seg ned. I studio hos Eurosport var ekspertene enige om at keeperen rett og slett virket å filme for å få egen spiller utvist! Dette avviste Gunnarsson selv etter kampen.

Til Aftenbladet sa han følgende:

– Jeg forventer ikke at stoppere skal ta slike avgjørelser for meg og la ballen passere. Derfor ga jeg ham beskjed om at han må klarere dersom jeg ikke roper noe annet. Da dyttet han meg, sa Gunnarson.

Han var klar på at det ikke er vondt blod mellom de to spillerne og at de er ferdige med saken allerede.

Dommer Hagenes dro umiddelbart opp det røde kortet til Brekalo – som virket å være sjokkert over det.

– Det var kaotisk og vi har ikke sett det på video enda. Dette er to vinnerskaller som barket sammen, sier trener Morten Jensen til RA.

Hadde møte på direkten

Han minner om at lagkamerater kan krangle og at det som skjedde er noe som kunne ha skjedd på en opphetet trening.

Samtidig skal det selvsagt ikke skje i kamp. Etterpå kalte de duoen rett inn på teppet.

– Vi har hatt et møte om det nå og skværet opp. Veton var også til stede. Så har Patrik og David snakket ut saken foran de andre spillerne. De har lagt dette dødt, sier Jensen.

Han forteller at begge erkjente at det som skjedde var høyst unødvendig og skjønte at de hadde skjemt seg ut.

– Det var klemming og feiring av seier etterpå.

– Men det ser jo ut på TV-bildene som at Gunnarsson filmet eller overspilte?

– Han har en skulderskade og var ikke med Island sist på grunn av det. Jeg tror ikke han legger seg ned uten å ha fått en trøkk. Så stokk han kanskje litt også.

Har ikke diskutert straff

– Kommer de til å få noen straff for dette av klubben?

– Det har vi ikke diskutert. Det viktige er at de har skværet opp. David var veldig langt nede. Han er temperamentsfull. Dette lærer han av. Det skjer ikke igjen, sier Jensen.

For Jensen kaller likevel en spade for en spade.

– Slik skal ikke Viking-spillere opptre.

Det som uansett er sikkert er at David Brekalo vil få karantene. Høyst sannsynlig to eller tre kamper. Han er nok ferdigspilt for sesongen.

Daglig leder Eirik Bjørnø i Viking var selv i Kristiansund og han er klar på at klubben vil la hendelsen ligge.

– Det er noe vi kan la gå som arbeisgiver. Det sportslige aparatet håndterer denne saken helt selv. Vi har høy takhøyde i Viking. Det bikket langt over streken, men vi vil ikke sanksjonere fra vår side. Så legger jeg meg ikke oppi hvordan det håndterers av sportslig aparat, sier Bjørnø.







Mer fra Dagsavisen