Viking

Sikret langt på vei bronse med sitt første mål

Sondre Bjørshol hadde ikke scoret for Viking før. Da den endelig satt var det tre minutter på overtid i et ellevilt drama. Målet betyr også at mye skal gå galt om Viking ikke tar bronse.

Viking lå nemlig under med 2–1 borte mot Kristiansund da det gjensto tre minutter. Så snudde alt.

På sju elleville minutter – overtid inkludert – scoret de to og fikk David Brekalo utvist – for å dytte egen keeper!

Scoringen som avgjorde det hele, etter at Veton Berisha satte sitt 21. mål for sesongen på straffespark, kom i det 93. minutt. Simen Kvia-Egeskog spilte gjennom Bjørshol på kanten. Han tynte ut de siste kreftene med et kjempeløp – og avsluttet knallhardt over hodet på keeper.

Banens store spiller fikk betalt. Etter en sesong med masse skadeproblemer kunne han smile fra øre til øre.

– Helt fantastisk! Kort og godt jæklig deilig! Det så stygt ut på 2-1, sa Bjørshol til Eurosport etter kampen.

Kun selvmål før

Han har ikke scoret siden han spilte for Åsane. I så måte kunne ikke timingen ha vært bedre. RBK klarte ett poeng mot Bodø/Glimt og LSK vant lørdag. Luken ned til 4.-plassen for Viking er nå seks poeng med to kamper igjen. Kun målforskjell kan ødelegge, men LSK har svakere målforskjell enn Viking.

Samtidig er ikke sølvmedaljene nødvendigvis kjørte for Viking heller.

– Jeg har vært vaksinert mot å score. Dette var vel det første for Viking – om du ikke regner med selvmål. Det var greit at det kom i en sånn stund, sier en glisende Bjørshol.

Han ble startet på backen fra søndag, mens Sebastian Sebulonsen ble flyttet opp som ving. Yann-Erik de Lanlay måtte kaste inn håndkleet før kampstart og Harald Nilsen Tangen måtte inn fra start etter å ha vært syk en stund.

– Jeg var meget stiv og sliten og bare klasket til. Så gikk den inn, sier Bjørshol.

Trener Morten Jensen var meget høyt oppe etter den syke avslutningen.

– Det var kaotisk på slutten og vi lå under til det var tre minutter igjen. Igjen viste vi moralen vår. Vi la om formasjon og fikk god effekt av Simen Kvia-Egeskog og Tommy Høiland, sier han til RA.

Vil avgjøre hjemme

Jensen innrømmer at han var redd Veton Berisha skulle misse straffesparket – etter at Shayne Pattynama hadde tvunget det fram med et innlegg. Jensen er normalt veldig trygg på ham, men ettersom Sean McDermott i KBK-målet tabbet seg kraftig ut sist uke lå det litt i luften.

– Men Veton var sikker som banken. Deilig å se nettmaskene bevege seg.

Etter det ville Viking forsvare seg. De la om til 5-4-1 og var fornøyde med uavgjort. Så kom Bjørshol flygende.

– Jeg sa faktisk til ham før kampen at jeg hadde en følelse av at han kom til å score i dag. Veldig kjekt for ham at det kom her. Mye av slekten hans er fra Kristiansund og de var på tribunen i dag.

– Med seks poeng ned til LSK – i hvor stor grad er bronsen sikret nå?

– De kan vinne de to siste kampene. Vi skal ha tre poeng hjemme mot Odd på SR-Bank Arena. Det ville vært fantastisk å sikre bronsen foran våre egne, sier Jensen.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN:

Fotball, Eliteserien

Kristiansund – Viking 2–3 (1–1)

Kristiansund stadion.

Mål: 1–0 Bendik Bye (3), 1–1 Kristoffer Løkberg (40), 2–1 Torgil Gjertsen (65), 2–2 Veton Berisha (str. 87), 2–3 Sondre Bjørshol (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Agon Muçolli, Sean McDermott, Jesper Isaksen, Kristiansund.

Rødt kort: David Brekalo (90), Viking.

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Andreas Hopmark, Christoffer Aasbak (Erlend Sivertsen fra 61.) – Jesper Isaksen, Amidou Diop (Pål Erik Ulvestad fra 61.) – Torgil Gjertsen, Liridon Kalludra (Brynjólfur Willumsson fra 84.), Agon Muçolli (Moses Mawa fra 61.) – Bendik Bye (Oskar Sivertsen fra 90.).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson 6 – Sondre Bjørshol 9, Gianni Stensness 4, David Brekalo 4, Viljar Vevatne 5 – Harald Nilsen Tangen 5 (Tommy Høiland fra 84.), Joe Bell 6, Kristoffer Løkberg 6 (Simen Kvia-Egeskog fra 84.) – Sebastian Sebulonsen 4, Veton Berisha 5, Kevin Kabran 4 (Shayne Pattynama fra 74.).