Viking

Torsteinbø-retur til medaljekamp

Fredrik Torsteinbø er tilbake på treningsfeltet. Søndag kan han være tilbake på banen når Viking møter bronseutfordrer Kristiansund på bortebane.

Stavanger — Over tre måneder, og over halve sesongen, har Fredrik Torsteinbø vært ute med lyskeskade. Denne uken har han vært med for fullt med Viking igjen. Nå glimter avslutningen av sesongen.

– Nå nærmer jeg meg veldig. Jeg har hatt tre fulle økter, og jeg håper å være disponibel søndag, sier Torsteinbø til RA.

Veien tilbake til banen har vært lang, og blant annet involvert bassengtrening med friidrettsutøveren Henrik Ingebrigtsen. Nå mener han kroppen kjennes bra ut.

– Jeg er helt fin, utenom lysken. Det merkes litt når man har vært ute i 17 kamper. Noe som er deilig er at jeg ikke har hatt noen tilbakeslag ennå. Jeg har også fått bygget mer muskler etter trening i styrkerommet, sier Torsteinbø – og forsikrer om at han har beholdt den samme farten tross muskeløkningen.

Fredrik Torsteinbø

Situasjonen på banen har også tilspisset seg. I år er det ikke utelukkende snakk om økonomiske hensikter med poengene på slutten. Det er kamp om medalje for Viking, som for første gang siden 2007 kan sikre seg en i Eliteserien. Etter de ti første kampene for sesongen har Torsteinbø vært tvunget til å følge laget fra tribunen. Nå gleder han seg til å bidra med sitt i avslutningen.

– De siste kampene har det vært sykt gøy. Selvsagt er det annerledes når man ikke er på banen og kan bidra, men det har vært kjekt å se Viking og være med i garderobelivet, sier han.

Skader i Viking

Trener Morten Jensen er glad for å ha Torsteinbø tilbake.

– Det er veldig bra. Han var viktig for oss i fjor, og de første ti kampene i år. Han kan nok være litt rusten etter lang tid ute, men vi vet det bor mye fotball i ham, sier Jensen.

Torsteinbø, som kan bekle alle posisjoner, omtales ofte som Vikings potet.

Det kan det blir bruk for. Onsdag ble det klart at Zlatko Tripic er ferdigspilt for sesongen. Viking-profilen fikk et brudd i foten mot FK Haugesund, og kastet inn årene etter å ha gitt det et ekstra forsøk på banen. Viking har allerede Kevin Kabran, som foretrekker å spille på Tripic’ venstrekant. Yann-Erik de Lanlay spilte ikke rogalandsderbyet grunnet en kjenning i låret, men han skal være klar igjen nå.

– «Yanni» er klar, frisk og rask, slår Jensen fast.

En som ikke var med på torsdagens trening var Mai Traore. Han har tre mål på fire kamper for Viking 2 denne høsten, men har ennå til gode å score for A-laget etter han kom til Stavanger på sensommeren.

– Han fikk en liten kjenning, så det er litt usikkert, sier Jensen.

Han lar seg ikke bekymre av skadesituasjonen.

– Vi har en sterk og jevn stall. Det er en del av fotballen. For oss er ikke dette noen krise. Som trener ønsker man selvsagt å ha flest mulig med til kamp, sier treneren.

Bronsekampen for Viking

Kampen mot Kristiansund søndag blir viktig for de mørkeblå på flere måter. Motstanderen er, sammen med Rosenborg, kun fem poeng bak Vikings tredjeplass. Jensen har planen klar.

– Vi går for tredjeplassen vi er på nå. For å klare det må vi vinne to av de tre kampene som gjenstår. Vi har spilt bra mot de gode lagene, og de kan ikke legge seg bakpå mot oss slik flere andre har gjort, sier han.

Bortebane har passet Viking bra så langt denne høsten. Fire av de fem siste bortekampene har endt med seier, og de tre siste har Viking holdt nullen. Det var en utfordring for Viking at de slapp inn mål i en historisk lang rekke kamper. Nå er den trenden snudd med tre strake bortekamper uten baklengs. Treneren tror han har svaret på hvorfor.

– Hele laget har tatt mange steg.

Etter søndagens bortekamp mot Kristiansund kommer Odd til SR-Bank Arena 5. desember. Sju dager senere avsluttes sesongen med bortekamp i Tromsø. Vinner Viking to av tre er den første medaljen i serien på 14 år sikret.

– Det er tre cupfinaler, sier Jensen.
Nyeste fra Dagsavisen.no: