Viking

Dette vil medaljer bety for rammene til Nevland

Tallknusere mener det nå er 89 prosents sjanse for første seriemedalje til Viking siden 2007. De kan være i boks allerede til helgen – og vil selvsagt ha litt å si for 2022-forutsetningene til Erik Nevland.

Stavanger — På tross av kun uavgjort i lokaloppgjøret mot FK Haugesund lørdag var ikke mandagen så veldig blå for sportssjef Erik Nevland. Poenget Viking faktisk tok gjør at de økte forspranget til både Rosenborg og Kristiansund. Begge tapte søndag.

Ifølge tallene til analysenettstedet FiveThirtyEight er nå sjansen for medaljer til Viking på hele 89 prosent med tre kamper igjen.

– Herlig! Samtidig betyr det også at det er en elleve prosents sjanse for at vi ikke får medalje. Nå skal vi forberede oss så godt som mulig til kampen i Kristiansund. Vi skal ikke la oss rive med. Så får vi heller ta feiring eller sorg når det er avgjort, sier sportssjefen til RA.

Med hans lokale tilhørighet vil en spiller som Sandberg alltid være interessant for Viking.

—  Erik Nevland

Viking har Kristiansund (b), Odd (h) og Tromsø (b) igjen på seriemenyen. Vinner Viking søndag, samtidig som RBK skulle avgi poeng hjemme mot serieleder Bodø/Glimt, er saken biff.

Om Viking spiller uavgjort, mens RBK taper, vil avstanden være seks poeng. Da vil det likevel fortsatt være muligheter for fall. RBK har såpass mye bedre målforskjell at det vil telle som ett poeng i praksis. Kristiansund er på sin side ute av spill med minus 4 i målforskjell mot Vikings pluss åtte.

– Hva med sølvet?

– Like vanskelig for oss å klare som at de bak skal ta fra oss bronsen. Vi må bare konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med selv nå, sier Nevland.

Bedret attraktivitet

Det som er sikkert er at bronse vil bety spill i Europa neste sesong for Viking. Klubben er godt i gang med å bygge laget som forhåpentligvis vil delta der.

Nevland benekter likevel at det vil får all verden å si for rammene han har for å gjøre ferdig puslespillet med stallen.

– Det har faktisk ikke så mye å si at det blir avklart. Det er litt økonomi i det, men det er neppe sånn at ting står å faller på det. Det som selvsagt spiller inn er at vi vil øke attraktiviteten vår som klubb med europacup.

Det gjelder både i forhold til å beholde spillere og for å hente nye folk inn.

Midtbanegeneral Joe Bell har tidligere vært tydelig overfor RA på at spill der vil styrke Vikings muligheter til å signere en ny avtale med ham.

Viking vant for øvrig G16-NM i suveren stil i helgen og her er det også spillere som fort vil bli vurdert opp mot proffkontrakter.

Målmaskinen Edvin Austbø har alt trent litt med A-laget og er selvsagt et navn som fort kan bli hett i framtiden. Laget har også andre svært gode spillere.

– De vurderingene blitt tatt fortløpende. Dette er et kull med veldig mange spennende spillere. Det gjorde en god NM-finale – uten at det kom som en stor overraskelse på oss. Det er ikke umulig at noen av disse blir eliteseriespillere, sier Nevland.

Han har fortsatt ikke fått noe svar fra Bryne-angriper Daniel Karlsbakk. 18-åringen har tilbud om kontrakt i Viking.

Sandberg fortsatt aktuell

Et navn som også har spilt seg tilbake i søkelyset nå er Haugesunds Niklas Sandberg (26). Lura-karen fridde åpenlyst til Viking og en retur hjem i en prat med «Vikingpodden» i helgen. Det er åpenbart hvor han drømmer om å spille i 2022. Selv om Viking nå har signert kontrakt med Rolf Daniel Vikstøl på venstre back, og har Shayne Pattynama på en lang avtale, vil ikke Nevland sette en strek over Sandviks navn. Han er absolutt på blokken fortsatt.

– Med hans lokale tilhørighet vil en spiller som det alltid være interessant for Viking. Samtidig er det mye annet som skal klaffe, sier Erik Nevland.

Sandberg har kontrakt med FKH ut neste sesong. Så kan han gå gratis. Dermed er nok mulighetene større i år for Viking. Da klubben prøvde å hente ham inn med tanke på en backplass i fjor satte FKH seg på bakbeina i forhold til pris.


Nyeste fra Dagsavisen.no: