Viking

Viking jakter fortsatt ny keeper

Til tross for at Arild Østbø (30) har storspilt i det siste bekrefter sportssjef Erik Nevland at de uansett skal hente en ny keeper i vinter.

Stavanger — Det handler kort og godt om behov og mengde i posisjonen. Patrik Gunnarssons låneavtale går ut og Iven Austbø legger som kjent opp. Derfor fortsetter jobben med å orientere seg bredt i markedet på keeperplass.

Spørsmålet de må finne svaret på er i større grad hvilket nivå og hylle det skal siktes mot.

– Vi kommer til å se etter en ny keeper uansett. Det står på listen vår. Så blir det en vurdering rundt hvilken profil vi skal gå etter, sier Nevland til RA.

Han gleder seg selvsagt over at Arild Østbø har tatt opp hansken og imponert stort de siste rundene.

– Så er det sånn at han har kontrakt neste år. Vi har også Magnus Rugland Ree på 17 år under kontrakt. Da er det klart at vi må ha inn en til. Så får vi finne ut hvilken type vi behøver.

– Gunnarsson vil spille

Patrik Gunnarsson er på lån fra Brentford i Premier League ut sesongen, men oppholdet hans har nok ikke vært helt etter intensjonen så langt. I forrige serierunde satt han ikke engang på benken, men det handlet om andre ting enn de sportslige. Den islandske landslagsmannen var syk – og han har hanglet en stund.

Ny keeper står på listen vår. Så blir det en vurdering rundt hvilken profil han skal ha.

—  Erik Nevland

Etter at Gunnarsson ble utvist mot Sandefjord tidlig i kampen har også trenerne selv valgt Østbø.

Patrik Gunnarsson

– Har dere fått noen reaksjon fra Brentford på at han ikke spiller?

– Gunnarsson vil selvsagt spille. Så er det opp til trenerne å ta ut laget. Han har i tillegg vært rusten i systemet og småsyk i et par uker etter at karantene var ferdig sonet. Gunnarsson har ikke vært helt hundre prosent. Trenerne har valgt Arild uavhengig av det.

Viking har ikke konkludert noe rundt om det kan bli aktuelt å prøve et kjøp eller et nytt lån av Gunnarsson med tanke på neste år.

Venter på Karlsbakk

Klubben ga også nylig et kontraktstilbud til den 190 centimeter høye Bryne-spissen Daniel Seland Karlsbakk.

– Har dere fått noe svar, eller satt noen frist for det?

– Nei. Det er ikke noe nytt der ut over at vi har hatt ham på omvisning her og gitt et kontraktsforslag, sier Nevland.

– Er det andre spillere som har fått tilbud av dere?

– Nei. Dette er et enkelttilfelle. Det er ingen andre det skjer konkrete ting rundt. Nå konsentrerer vi oss hundre prosent om Mjøndalen og avslutningen på sesongen, sier Nevland – som selvsagt holder seg oppdatert og sonderer i markedet i de fleste posisjoner.

Tidligere i høst fortalte han RA at det ikke var mye handlingsrom om stallen forble uforandret. Viking var nære å være oppfylte både i form av lønnsutgifter og antall spillere.

– Dere ser ut for å ende mye høyere på tabellen enn 7.-plassen/8.-plassen det er budsjettert med. Det kan fort bety ganske mye mer penger inn. Har du fått indikasjoner på at dere vil få mer å rutte med?

– Nei vi har ikke fått det, men det er en prosess som vil gå utover høsten. Du kan ikke budsjettere med noe før det er sikkert. Det gjenstår fem kamper. Vi er i en situasjon med bred stall og få på utgående avtaler. Da er det vanskelig å spe mye på, sier Nevland.

Når det kommer til Rolf Daniel Vikstøl er det fortsatt ikke noen utvikling. Han er eneste spiller med utgående avtale. Det er heller ikke gjort noen nye framstøt mot å forlenge med nøkkelmennene Joe Bell og Veton Berisha – som begge har avtaler neste år.

Klubben vil også snart se på om de skal ta med spillere fra lokalfotballen for å vise seg fram på slutten av sesongen. Nevland er klar på at de følger med, men at det ikke har vært på agendaen ennå.





Mer fra Dagsavisen