Viking

Tangerte Ijeh med 14 magiske minutter

Med karrierens første hat trick sørget Veton Berisha (27) for å bli den første siden Peter Ijeh til å nå 18 seriemål for Viking. Samtidig gjorde han seg enda mer attraktiv for utenlandske klubber. Nå dras han på mange måter mot to ting han har veldig lyst til.

Stavanger — Vikings kaptein og superspiss var igjen brennhet da LSK ble fullstendig knust lørdag kveld. Laget fikk tidlige scoringer i begge omganger og kjørte regelrett over LSK – som manglet stjernene Gjermund Åsen og Thomas Lehne Olsen.

Da Berisha kom vandrende med matchballen under armen og en skolebolle i kjeften etterpå var smilet så bredt som det kunne.

– Jeg hadde altfor mange kamper med kun to scoringer fra før. Dette var på tide, sier hat trick-helten.

Veton Berisha

Han innrømmer også at tre mål i samme kamp var noe han hadde satt seg som et delmål med trenerne før sesongen. Uten at han vil avsløre alle innrømmer han at landslagsplass var et annet.

– Jeg har huket av for å ha oppnådd de fleste nå, innrømmer han.

18 seriemål er også ekstremt bra i historisk perspektiv. Man må tilbake til 2007 og Peter Ijeh for å finne forrige gang det skjedde. Dette har Berisha klart på 20 kamper. Han har også fem målgivende. Ijeh scoret også det siste hat tricket på toppnivå for Viking. Øverst på listen over flest seriemål i en sesong i klubbhistorien er Egil Østenstad. Han hadde 23 mål i 1996 og med sju kamper igjen å spille vil Berisha være på skuddhold av klubbrekord om han fortsetter i dette sporet.

– Ja! Nå har jeg tangert Ijeh. Så skal jeg score enda flere før denne sesongen er over. Kun skader kan stanse meg, slår superspissen fast.

Dras mellom to drømmer

I samme slengen kan han fort skyte Viking til medalje og Europa-cup også. Berisha har aldri hatt det mer gøy på banen. Han beskriver et lag hvor mange føler det på samme måten. Spillerne er stinne av seltillit. De går rundt og gleder seg hele uken til kamp. Samtidig kjenner de på at motstanderne nå frykter dem. Det flyter som sjeldent før i Jåttåvågen. En medalje er selvsagt målet for klubben nå.

At dette laget kan bli en gullkandidat allerede neste år er også noe de fleste skjønner. Berisha innrømmer også at det er en god mulighet dersom de kan beholde laget.

Det betyr i klartekst at både ham selv og en mann som Joe Bell blir. Berisha innrømmer at et seriegull med Viking vil være det aller største han kan oppnå som spiller. Den ultimate drømmen. Det legger han ikke skjul på. Samtidig er han også åpen for å dra utenlands igjen. Det har han også snakket ut om i RA tidligere. Nå er han virkelig i ferd med å gjøre seg brennhet i så måte. Skal det skje må det være en svært fristende totalpakke som inkluderer både mye penger og en god sportslig utfordring. Samtidig står han fortsatt på at mye skal til for at det skjer.

– Vil det bety noe om eiere og styre i Viking legger til rette for en gullkamp alt neste år og signaliserer det ved å legge penger på bordet til å styrke dette byggverket ytterligere?

– Jeg tror næringslivet og de som er glade i Viking vil være med på dette prosjektet, svarer en glisende Berisha – uten å svare på spørsmålet.

Vikstøl kunne ha signert for andre nå

Trener Morten Jensen våget seg også på å snakke om Viking som en gullutfordrer i 2022 etter oppvisningen mot LSK. Han viser til Glimt og sier som sant er at alt er mulig i fotball.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi vant på i dag. Vi kom rett ut fra startblokkene og kjørte på. Så hjalp det selvsagt at vi fikk det tidlige målet. Vi har jobbet mye med mentaliteten og det viste seg igjen i dag. Det gjennomsyrer alt, sier treneren.

Han peker på hvordan Viking bare kjører på videre. Man slapper ikke av selv om det renner inn mål. Litt som Glimt mot Roma i uken.

– Jeg håper at dette bare er starten på noe enda større. Se på Glimt og hvordan de slo Roma. De tenkte aldri konsekvens, men dunket på.

Venstreback Rolf Daniel Vikstøl, som gjorde nok en god kamp med målgivende, drømmer også om å få være med på leken selv om han er 32. Han har fortsatt ikke fått tilbud om ny avtale, men har ikke stengt dører om Viking kommer med noe.

– Jeg har ikke signert for andre, har jeg? spør han retorisk?

– Har du tilbud?

– Jeg kunne ha signert for andre nå om jeg ville ja.

Tøffingen fra Vågsbygd storkoste seg også lørdag. Han var selvsagt godt fornøyd med hælflikken til Sebastian Sebulonsen på 1-0, men aller mest måten laget så ut.

– Vi viste igjen at vi er et lag å regne med. Nå har vi vært meget solide i mange kamper på rad.

– Er dette et lag som kan havne i gullstriden ganske snart?

– Vi har tatt steg for steg over tid. Det er ikke umulig at vi er i ferd med å bli gullutfordrere, sier veteranen.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN

Eliteserien

Viking – Lillestrøm 5–1 (1–0)

11.026 tilskuere

Mål: 1–0 Sebastian Sebulonsen (3), 2–0 Harald Tangen (48), 2–1 Fredrik Krogstad (64), 3–1 Veton Berisha (68), 4–1 Berisha (73), 5–1 Berisha (82).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Lars Ranger, Lillestrøm.

Viking (4-3-3): Arild Østbø 7 – Sebastian Sebulonsen 6 (Sondre Bjørshol fra 75.), Gianni Stensness 6, David Brekalo 6, Rolf Daniel Vikstøl 7 (Shayne Pattynama fra 75.) – Harald Tangen 7 (Simen Kvia-Egeskog fra 79.), Joe Bell 7, Kristoffer Løkberg 6 (Samúel Fridjónsson 5 fra 56.) – Yann-Erik de Lanlay 6 (Kevin Kabran fra 75.), Veton Berisha 9, Zlatko Tripic 7.

Lillestrøm (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen – Espen Garnås, Philip Slørdahl, Tom Pettersson – Lars Ranger (Henrik Langaas Skogvold fra 75.), Ifeanyi Mathew (Martin Bergum fra 84.), Magnus Knudsen (Fredrik Krogstad fra 61.), Vetle Dragsnes – Daniel Gustafsson (Eskil Smidesang Edh fra 62.), Jonatan Braut Brunes, Ulrik Mathisen (Tobias Svendsen fra 62.).

---






Mer fra Dagsavisen