Viking

Nå er Viking-keeper Gunnarssons dom klar

Viking anket keeper Patrik Gunnarssons røde kort.

Stavanger — De mørkeblå valgte å anke Patrik Gunnarssons røde kort mot Sandefjord. Det førte ikke fram, og den utlånte Premier League-keeperen blir utestengt én kamp.

– Vi har fått svar, og han fikk én kamps karantene, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til RA.

Dermed blir det etter alt å dømme Arild Østbø eller Iven Austbø som får sjansen mellom stengene i søndagens kamp mot Strømsgodset. Sistnevnte er på utgående kontrakt og har bestemt seg for å legge opp etter sesongen.

Nevland: – Som forventet

Oppgjøret i Drammen blir den eneste kampen Gunnarsson mister etter det røde kortet. På tross av anken er ikke sportssjef Nevland overrasket. Han løfter blikket raskt framover.

– Det var vel for så vidt som forventet at vi ikke fikk gjennomslag. Det ble med én kamp, så den får vi ta. Det er ikke så mye å gjøre med det, og nå er det ikke der vi skal legge inn energien. Nå tenker vi på neste kamp, sier Nevland.

Gunnarssons røde kort kom i den siste kampen før landslagspausen, hjemme mot Sandefjord. Etter 18 minutter dro Kristoffer Hagenes opp det røde kortet til keeperen. Han mente islendingen frarøvet Sandefjord en klar målsjanse da han felte Kristoffer Normann Hansen. Situasjonen viste tydelig at Viking hadde en midtstopper bak keeperen, og en annen på vei inn mot streken i høy fart. Normann Hansen var dessuten på vei ut mot veldig skrått hold, og bort fra målet.

Kritikk fra tidligere toppdommer

I tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsens blogg er han kritisk til det røde kortet.

– 100 % feilaktig rødt kort til Viking-målvakten etter 17 minutter. Dette var verken en takling som utsatte motspiller for fare, voldsom opptreden, eller å frata motparten åpenbart målsjanse. Målvakten opptrådte på en hensynsløs måte. Derfor hadde korrekt avgjørelse i denne situasjonen vært frispark og gult kort, skriver Edvartsen i blogginnlegget som oppsummerte det han omtaler som et bonanza av røde kort.

Keeper Gunnarsson har vært med det islandske landslaget etter han fikk det røde kortet i Jåttåvågen. 20-åringen satt på benken da Island møtte Armenia og Liechtenstein forrige uke.

I Viking vil han ført være spilleklar igjen til hjemmekampen mot Lillestrøm 23. oktober.




Mer fra Dagsavisen