Viking

Nære Viking-retur: Nå er han toppscorer i Sverige

I vinter var faktisk Samuel Adegbenro (25) nærmere en Viking-retur enn folk flest ante. Nå herjer den nigerianske vingen for Norrköping.

Samuel Adegbenro forlot Rosenborg på billigsalg foran årets sesong. Det har vært et lykketreff for Norrköping-sjef Rikard Norling.

Den tidligere Brann-treneren ser ut til å ha fått ut det beste av den nigerianske vingen. Nå er Adegbenro toppscorer i Allsvenskan med 14 fulltreffere for et Norrköping-lag som snuser på medaljeplassene i ligaen.

Bak ham på mållisten etter 22 serierunder følger Victor Edvardsen (Degerfors) og Christian Kouakou (Sirius) med elleve scoringer.

Ifølge Adresseavisen betalte Rosenborg mellom 12 og 15 millioner kroner for vingen da de hentet ham fra Viking sommeren 2017. I januar ble han solgt videre for under 100.000 kroner, skriver VG.

Selv har spilleren forklart at motivasjonen hans for klubbskiftet var at han ønsket spilletid. Han ble ikke satset på i Rosenborg. Og i svensk fotball nyter Adegbenro stor suksess.

Det takker han den tidligere Brann-treneren Norling for.

– Han er ikke som en trener for oss, han er mer som en pappa for alle, sa han nylig til Aftonbladet.

Adegbenro, som herjet i Viking mellom 2015 og 2017, var i vinter på Vikings liste over erstattere for Zymer Bytyqi. RA vet at det var konkrete samtaler om en overgang i vinter og det hele var nærmere å kulminere i en retur enn folk flest kanskje skjønte.

Da svenskene kom på banen snudde ting fort og spilleren glapp for Viking. De mørkeblå fikk litt senere napp hos Zlatko Tripic som returnerte til Stavanger like etter at serien hadde startet.

Overgangen hans til trønderne i 2017 reddet i praksis Viking fra å gå konkurs.






Mer fra Dagsavisen