Viking

To utligninger på tre minutter sikret Viking-poeng

Da det var spilt 70 minutter mot Molde tok det fyr på banen. I løpet av tre minutter var 1-0 blitt 2-2, som ble sluttresultatet.

Viking fortsetter trenden med å ta poeng i kamper hvor motstanderen scorer først. Søndagens bortekamp mot Molde ble ikke noe unntak fra den nye Viking-regelen.

Kampen var 34 minutter gammel da Eirik Ulland Andersen sendte Molde i ledelsen. I andre omgang ble det en målbonanza, på tre minutter. Det startet med at Samuel Fridjonsson utlignet for Viking etter 70 minutter. Ett minutt senere kom Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo gjennom, etter en duell mot David Brekalo som gikk i bakken. Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var tydelig til Discovery på at det så ut som et frispark, men toppscoreren fikk likevel komme alene med Patrik Gunnarsson og sende Molde tilbake i ledelsen.

– Sterkt å komme tilbake igjen, sier Lunde Aarsheim til TV-kanalen.

Viking-trener: – Vi er vant med det

For det som skjedde var at Viking brukte få sekunder på å gjøre nettopp det. Kevin Kabran ble spilt fri på høyresiden, og sendte ballen inn til innbytter Shayne Pattynama. Den nederlandske vingbacken sendte ballen mot venstre kryss, og utlignet. Opphentingen var komplett for Viking, igjen.

– Hva tenkte du da dere havnet under igjen?

– Vi er vant med det, men så at det var en jevn kamp. Vi var inne i kampen. Det er klart det blir tøft når man ligger under 2-1, men heldigvis slår vi tilbake igjen, sier Lunde Aarsheim til TV-kanalen.

Selv om Viking tapte forrige helg, mot Bodø/Glimt, har trenden vært god de siste månedene. Etter OL-pausen har de mørkeblå kun avgitt sju av 21 poeng. Det gir et poengsnitt på to per kamp.

– Vi har vært gode en stund nå, men det viktigste er det som skjer mot slutten av sesongen. At vi slår løpet inn, sier Lunde Aarsheim.

Ny stopperduo for Viking

Mot Molde var det duket for en ny stopperduo, da Gianni Stensness og David Brekalo fikk sjansen sammen. Midtstopperne ble hentet til de mørkeblå i sommer.

– De var gode begge to, så får Shayne (Pattynama) nok et sinnssykt godt innhopp som vingback, sier Lunde Aarsheim.

For det var ofte en femmer som lå bak for Viking, som selv oppga 4-3-3 som formasjon før kampstart. Kevin Kabran ble nemlig flyttet helt ned da Viking lå lavt. Det var den jobben Shayne Pattynama overtok da han ble byttet inn for Veton Berisha. For Viljar Vevatne ble det dermed en posisjon som back i angrep, og sidestopper i forsvar.

---

Kampfakta og Vikingbørsen

Eliteserien, fotball.

Molde – Viking 2–2 (1–0)

Aker stadion.

Mål: 1–0 Eirik Ulland Andersen (34), 1–1 Samúel Fridjónsson (70), 2–1 Ohi Omoijuanfo (71), 2–2 Shayne Pattynama (72).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Magnus Wolff Eikrem, Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Molde, Gianni Stensness, Viking.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 84.), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Birk Risa (Kristoffer Haugen fra 61.) – Martin Ellingsen (Sivert Mannsverk fra 61.), Etzaz Hussain – Eirik Ulland Andersen, Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen (Rafik Zekhnini fra 84.) – Ohi Omoijuanfo.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson 6 – Viljar Vevatne 3, Gianni Stensness 5, David Brekalo 5, Yann-Erik de Lanlay 5 (Sebastian Sebulonsen fra 77.) – Harald Nilsen Tangen 5, Joe Bell 6, Samúel Fridjónsson 5 (Rolf Daniel Vikstøl fra 89.) – Kevin Kabran 6 (Mai Traore fra 89.), Veton Berisha 5 (Shayne Pattynama fra 66.), Zlatko Tripic 5.