Viking

Tror Viking fryktes mer

Topplagene har stått i kø for de mørkeblå. Nå gjenstår den tredje toppkampen på én uke.

Stavanger — Kampprogrammet til Viking har ikke vært enkelt i det hele tatt for de mørkeblå. Søndag var Bodø/Glimt i Stavanger, onsdag kom Rosenborg på besøk i cupen og søndag er Viking i Molde for å kjempe om poeng mot laget på andreplass i Eliteserien.

Mot Bodø/Glimt ble det 1-3-tap for Viking, noe som fører til en større avstand opp til gullkampen. Det betyr ikke at muligheten for en tittel er borte. Med 3-1-seier mot Rosenborg ble det avansement til fjerde runde i cupen, som er forskjøvet til mars neste år.

Drar til Moldes fort

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim erkjenner at det er en vanskelig oppgave som venter de mørkeblå søndag.

– Nå har vi en uke hvor vi møter tre av Norges beste lag. Molde har vært solide over lang tid, er et spillende og angripende lag. De har et lite fort hjemme, og er vant med å spille i Europa. Klubben drives meget godt i norsk sammenheng. Laget har gode ballspillere. Det er et godt lag, sier Lunde Aarsheim til RA.

Bjarte Lunde Aarsheim

Blant Molde-spillerne finner man Eliteseriens suverene toppscorer, Ohi Omoijuanfo. På 18 kamper har 27-åringen 20 mål. I tillegg trekker Viking-treneren fram Magnus Wolff Eikrem.

– Det er flere med X-faktor i laget. Det er klart man må være ekstra observant på noen. De har også litt endringer fra forrige gang vi møtte dem, med Fredrik Aursnes som ble solgt. Han var en klippe på midten for dem, men de har gode erstattere klare, sier Lunde Aarsheim – og sikter til Martin Ellingsen og Sivert Mannsverk.

Viking-spillere fryktes

Viking drar naturligvis til Molde for å krige om poeng. Etter OL-pausen i juli har Viking kun tapt mot Bodø/Glimt, og blir en stadig mer fryktet motstander. Toppscorer Veton Berisha er en spiller alle forsvarere i ligaen følger med på, og Joe Bell har vært et eventyr for seg selv.

– Jeg tror folk begynner å tenke det ikke er lette kamper når Viking kommer. Noen av våre spillere fryktes nok, spesielt angrepet, sier Lunde Aarsheim.

– Er det midtbaneleddet som gjør at dere har tatt det steget, slik flere hevder?

– Det er laget og kollektivet som fungerer, ikke bare en lagdel. Det er mer kollektivet som har satt seg mer og mer, sier treneren.

Kristoffer Løkberg blir ikke med til Molde, ettersom han fikk en smell i hodet mot Rosenborg. Vikings trønder skulle vurderes fram mot kampen, men lørdag meldte Stavanger Aftenblad at han ikke er med. Sondre Bjørshol og David Brekalo trener fotball, og er tilgjengelige. De er tvilsomme til å spille en hel kamp nå, men kan få spilleminutter. De som garantert ikke spiller mot Molde søndag er Fredrik Torsteinbø, Trym Ur og Kristoffer Forgaard Paulsen.

Etter kampen mot Molde blir det noen dager med kampfri, før Sandefjord kommer til SR-Bank Arena lørdag 2. oktober.

Mer fra Dagsavisen