Viking

Tydelig Viking-beskjed: – Vi skal vinne cupen

Viking slo Rosenborg 3-1 i cupens tredje runde. Trønderen Kristoffer Løkberg var helt sentral for de mørkeblå.

Stavanger — Drømmen om nytt cupgull lever for Viking, og de mørkeblås første målscorer mot Rosenborg var naturligvis trønder. Kristoffer Løkberg headet Viking i ledelsen.

I 2021-utgaven av Viking er det en god blanding av spillere som var med da laget tok gull i 2019, og spillere som fortsatt er på jakt etter titler.

– Vi er en fryktelig sulten gjeng, og blir trigget av muligheten for gull. Det følger med ambisjoner når man spiller i Viking. Vi skal nærme oss toppen i norsk fotball, og kommer stadig nærmere, sier Løkberg til RA.

Han er spesielt fornøyd med å få ut Rosenborg.

– Det er en sterk konkurrent vi sendte ut, for vår egen del. Vi skal vinne cupen, hvis ikke kunne vi røket ut på Jørpeland heller, sier trønderen.

– Hadde du sett for deg å score mot RBK?

– Ja, det hadde jeg faktisk. Når jeg spiller indreløper på Viking, med dette laget og den trioen vi har, må man bidra med målpoeng. Så enkelt er det bare. Jeg har vært nære, og burde hatt flere. For min del handler det bare om å øve mer, sier Løkberg.

Spesielt med Rosenborg

Trønderen legger heller ikke skjul på at det er noe spesielt med å sende nettopp Rosenborg ut av cupen.

– Jeg er oppvokst med Lerkendal, og det var spillerne der som representerte drømmen min da jeg var liten. Det betyr mye, slår Løkberg fast.

Cupfinalehelten fra 2019, Zlatko Tripic, scoret selv det tredje Viking-målet. Han er fornøyd med Kongsvinger som neste motstander.

– Det er bra. Vi må møte de beste lagene uansett, og må vinne alt, sier Tripic.

Fjerde runde i cupen spilles 12. og 13. mars 2022. Kampen blir på bortebane for Viking. Trener Bjarte Lunde Aarsheim er fornøyd med trekningen, men skulle naturligvis ønsket seg én ting annerledes.

– Der har vi vært før, det blir spennende. Vi hadde selvsagt håpet på hjemmebane, men det blir gøy å møte et lag med fotballtradisjoner, sier Lunde Aarsheim.

Lang vei til Ullevaal for Viking

I likhet med Løkberg synes treneren det var spesielt å slå ut norsk fotballs storhet, Rosenborg.

– Det var jo dette vi håpet på. Det var en god kamp, og hele laget bidro skikkelig. Vi var også flinke i presset, som ga resultater. Vi viste at vi ønsket å score mål, sier Lunde Aarsheim, og legger til:

– Det er alltid herlig å slå Rosenborg, det er spesielt for oss.

Veien mot Ullevaal og cupfinalen er lang. 1. mai 2022 skal kampen spilles, og fram til det vil Viking uansett være regjerende mestere.

Lunde Aarsheim er tydelig på hva Vikings ønske er.

– Vi ønsker selvsagt å vinne. Vi har vært i to cupfinaler på rad før, så målet i år har vært å være i hatten til neste år, sier treneren.

Han var selv med som spiller forrige gang Viking spilte to strake cupfinaler. Det var i 2000 og 2001.

---

Kampfakta og Vikingbørsen

NM 3. runde, fotball.

Viking – Rosenborg 3–1 (1–0)

SR-Bank Arena, 4511 tilskuere.

Mål: 1–0 Kristoffer Løkberg (34. min.), 2–0 Yann-Erik de Lanlay (50. min.), 2–1 Carlo Holse (61. min.), 3–1 Zlatko Tripic (79. min.)

Gule kort: Rolf Daniel Vikstøl, Sebastian Sebulonsen, Joe Bell, Kevin Kabran, Viking, Erlend Dahl Reitan, RBK.

Viking (4–3–3): Patrik Gunnarsson 6 – Sebastian Sebulonsen 4 (Kevin Kabran fra 66), Gianni Stensness 6, Viljar Vevatne 6, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Harald Nilsen Tangen 5 (Shayne Pattynama fra 86), Joe Bell 6, Kristoffer Løkberg 7 (Samuel Fridjonsson fra 78) – Yann-Erik de Lanlay 6, Veton Berisha 6 (Mai Traore fra 86), Zlatko Tripic 6.

Rosenborg (3–4–3): Andre Hansen – Erlend Dahl Reitan, Even Hovland – Jonathan Augustinsson – Adam Andersson, Per Ciljan Skjelbred, Edvard Tagseth (Pavle Vagic fra 83), Carlo Holse – Olaus Skarsem, Emil Ceide (Stefano Vecchia fra 66), Noah Holm (Wiedesheim-Paul fra 83).

---






Mer fra Dagsavisen