Viking

Truer med å gjøre stadion om til valgvake

Når Viking tar i mot Rosenborg onsdag kveld håper Kjartan Salvesen å kunne skape skikkelig flomlysstemning. Han blir også overrasket om dette ikke er siste «pandemikamp» på SR-Bank Arena.

Stavanger — 3. runde-oppgjøret i NM har start 20.10 og de regjerende mesterne tar imot erkefienden RBK. Scenen kunne knapt vært bedre satt – om det ikke hadde vært for pandemien og fortsatte restriksjoner. Salvesen lover likevel bra trykk.

– Vi har passert godt over 3000 solgte billetter og det selges godt. Her starter vi også salget fra bunn – uten sesongkort i spill. Vi har nesten to dager igjen å selge ettersom kampstart er så sen. Jeg håper folk tar turen for flomlyskamp og det som fort blir en skikkelig «rysare», sier Salvesen til RA.

– Gjøre stadion om til valgvake

Det kom rundt 6700 tilskuere til toppoppgjøret mot Bodø/Glimt søndag til tross for krav om kohorter, vaksinepass og testing. Salvesen tror på et bra tall også onsdag.

– Vi håper på opp mot 5000 og en ganske lik ramme som mot Glimt. Så får dette være den siste pandemikampen! Det har jeg tro på at det også er. Hvis ikke gjør vi stadion om til en valgvake!

Markedssjefen ler litt av sitt eget utsagn og erkjenner at sammenligningen allerede er velbrukt. Samtidig mener han alvor og står gjerne for det.

– Jeg regner med at dette er ferdig og meteren borte for godt neste gang vi skal arrangere kamp. Det går ikke med noen nye trappetrinn nå. Jeg nekter også å tro at de vil kjøre på med vaksinepass, restriksjoner og testing videre. Det går nok som i Danmark med full åpning – bare noen uker etterpå.

Salvesen er nemlig klar på at selv om de kan slippe inn 7500 tilskuere nå er det et stort hinder.

– Klart at vaksinepass og testing hindrer folk. Nå sier selv helsemyndighetene at dette skal regnes som en influensa. Da må de åpne opp og fjerne meteren.

Salvesen vet samtidig at Viking har en jobb å gjøre når det åpnes opp. Vaner snus lett. Siste normale kamp Viking arrangerte var mot nettopp RBK i 29. runde av serien i 2019. 24. november møtte 13.540 opp for å se 2-2-oppgjøret. Ringen kan godt sluttes der – etter nesten to år.

– Vi må komme i gang med å lære folk til å leve sitt vanlige liv igjen. Det går ikke lang tid før rytmene endres. Det kan ikke være fartshumper for familier som skal på kamp og en må kunne ta valg på kort varsel igjen. Da må det kunne gjøres uten bremser som test og avstand. Det er her det skjer. Ikke på TV!

– Er det en fare for at mange har falt fra det å gå på kamp under pandemien?

– Sånn er det over alt i livet. Så skal ikke vi i Viking være redde for det. Vi har akkurat klart oss gjennom en pandemi. Nå er det glede og lyse dager som venter – selv om vi går mørkere kvelder i møte. Vi må bare sørge for at arrangement og kamper er så kjekke som vi kan lage dem. Da kommer folket – for vi er sikre på at de fortsatt elsker Viking.

Vil ikke gi fra seg pokalen

Klubben er regjerende norgesmestere ettersom det ikke ble avholdt NM i 2020. Pokalen er for øvrig fortsatt her i byen fortsatt – til tross for at NFF har etterspurt den.

Viking har ingen planer om å gi fra seg den før en ny mester skal kåres, men den står ikke på stadion mer. Klubben overrasket i vår kreftsyke Phillip (13) med pokalen på bursdagen. Hinna-spilleren pusser og passer nå det høyt verdsatte trofeet.

Ifølge Salvesen innså også NFF raskt at dette var en bedre idé, og mer i takt med fotballens verdier, enn at den skulle støve bort på Ullevaal fram til en ny finale våren 2022.






Mer fra Dagsavisen