Viking

- Vi ble for feige og passive

Viking fikk en drømmestart mot seriemesterne og lå lenge bare tre poeng bak serieledelsen. Så raknet det. Veton Berisha og Harald Nilsen Tangen mener de har seg selv å takke.

Stavanger — Berisha sendte de mørkeblå i ledelsen allerede etter seks minutter og det kokte på SR-Bank Arena. Nesten 7000 tilskuere hadde for alvor fått tent gullhåpet. Viking styrte og de hadde gått rett i strupen på seiersvante Glimt.

Så la Viking seg bakpå. Der ble de stort sett liggende resten av kampen. Før pause kom det noen farlige kontringer. Etter pausen få.

– Vi ble for feige og for passive. Derfor tapte vi dette, sier en irritert Veton Berisha til RA etter kampen.

Han fikk full støtte av banens beste Harald Nilsen Tangen. Midtbaneeleganten syntes det var fryktelig bittert at Viking ikke tok vare på muligheten en ledelse på hjemmebane ga.

– Vi hadde ligget helt der oppe med seier. Samtidig er dette Norges beste lag. Så er jeg fast i troen på at vi hadde tatt dette om vi ikke hadde sluppet inn det 1-1-målet, sier Nilsen Tangen.

Ikke etter planen

Han peker på at det var forskjell på Viking før og etter pause. Før pausen kom de med folk og prøvde på overgangene. Etterpå ble det for mye rot og formasjonsbytter. Laget la seg nærmest i en 6-3-1-formasjon for å demme opp. De fikk aldri til noe trykk og press.

– Derfor vant de også fullt fortjent. Vi har fortsatt store ting i vente og luften går ikke ut av oss etter dette. Samtidig viser denne kampen at det er et hakk opp til denne typen lag ennå. Vi må bli bedre til å holde litt ball selv, sier Nilsen Tangen.

Harald Nilsen Tangen

Veton Berisha er hjertens enig. Han var meget skuffet over at Viking ikke klarte å presse Glimt litt mer.

– Det var overhodet ikke planen å falle så dypt som vi gjorde etter 1–0. Vi skulle kjøre på med alt vi hadde. I alle fall de første ti minuttene før vi endret litt i presset. I andre omgang var det skuffende at vi ikke fikk løftet oss. Jeg ville mye heller tapt 3–1 i en kamp hvor vi virkelig prøvde, sukker Berisha.

Klubben skal nå møte Rosenborg i cupen hjemme på onsdag og Molde søndag om en uke. Berisha som nylig har vært ute med skade sier at han regner med å spille alle tre. Det er planen. Det er denne type kamper han lever for. Skaden merker han ikke.

Han er heller ikke redd for at luften går litt ut nå som mulighetene for gull er blitt vesentlig svekket.

– Er ikke den gullkampen litt skapt av mediene da? Vi har ikke snakket så mye om det. Bare om å bli bedre, sier Berisha – og glemmer elegant lagkamerat Joe Bells uttalelser i RA nylig.

Det som uansett er sikkert er at Viking prøvde å spille sjakk mot de beste – og tapte. Trener Bjarte Lunde Aarsheim erkjenner at det nok ble for mye «rope-a-dope» utover i kampen. Han er også åpen for kritikk overfor å endre i forsvaret som hadde holdt nullen da det var en halvtime igjen.

– Vi ble kanskje for feige. Eller ikke for feige. Men vi evnet ikke å spille dem lave på noe tidspunkt. Jeg skulle ønske vi kunne hvilt oss litt med ball på deres halvdel litt. Så var de enormt gode og viste at vi har et stykke igjen.

Treneren innrømmer glatt at det er Glimt de i stor grad ser til for å finne ut hvordan man kan bli et topplag uten de største ressursene. På banen beviste også laget at de begynner å finne mottrekk mot seriemesternes styrker, men det er fortsatt et stykke å gå for Viking.

Dødball-irritasjon

Det han absolutt ikke likte var at det igjen gikk inn mål på dødball mot Glimt.

– De har vel scoret på det i hver kamp mot oss. Det irriterer meg.

1-1-scoringen var det nemlig mulig å gjøre noe med. Den innoverskrudde corneren ble fluktet videre på bakre stolpe og satt inn i åpent mål av Brede Moe.

Patrik Gunnarsson

Debutant og keeper Patrik Gunnarsson sier følgende om situasjonen.

– Jeg måtte bort fra streken i tilfelle det kom en avslutning på første. Så tapte vi duellen og ballen gikk videre på bakre. Det endte i en tap-in. For enkelt, sier islendingen.

Han likte godt å debutere for Viking, men ikke utfallet. Den nye keeperen fra Brentford kaller også en spade for en spade.

– Det meste var fint bort sett fra resultatet. Jeg følte vi ble litt for redde etter scoringen. Vi ble for dype og endret på formasjon. Det er vanskelig å forsvare seg så lenge på den måten mot et lag som dette, erkjenner han.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN:

Fotball, Eliteserien

Viking – Bodø/Glimt 1–3 (1–0)

SR-Bank Arena, 6789 tilskuere.

Mål: 1–0 Veton Berisha (6), 1–1 Brede Moe (67), 1–2 Amahl Pellegrino (76), 1–3 Erik Botheim (90).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Patrick Berg, Alfons Sampsted, Amahl Pellegrino, Fredrik Bjørkan, Ola Solbakken, Bodø/Glimt.

Viking (4-1-2-2-1): Patrik Gunnarsson 5 – Sebastian Sebulonsen 6 (Sondre Bjørshol fra 85.), Gianni Stensness 5 (Samúel Fridjónsson fra 85.), Viljar Vevatne 5, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Joe Bell 6 – Harald Nilsen Tangen 7, Kristoffer Løkberg 5 (David Brekalo fra 66.) – Kevin Kabran 6 (Mai Traore fra 85.), Zlatko Tripic 5 (Yann-Erik de Lanlay fra 66.) – Veton Berisha 6.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Morten Konradsen fra 56.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Erik Botheim, Amahl Pellegrino (Gilbert Koomson fra 86.).

---






Mer fra Dagsavisen