Viking

Slik er Vikings skadestatus før Bodø/Glimt-kampen

Trener Morten Jensen er optimistisk.

Stavanger — Både David Brekalo og Sondre Bjørshol er klare mot Bodø/Glimt. Sistnevnte har slitt lenge, men fikk noen minutter med spilletid mot Stabæk. Brekalo har på sin side ikke spilt etter han avgjorde hjemmekampen mot Molde i debuten sin 15. august.

– Det begynner å se bra ut. Nå handler det mest om å gi spillerne som har vært ute en stund god grunntrening, for å få dem opp igjen, sier Viking-trener Morten Jensen til RA.

Luksuspoteten Fredrik Torsteinbø er fortsatt ute med lyskeproblemer, og Johnny Furdal er heller ikke med.

For Veton Berisha ble det alternativ trening store deler av torsdagens Viking-økt. Det er riktignok ikke noe spesielt med det, ettersom han trener rolig mellom kampene, grunnet muskulaturen.

Det var også rimelig fullt med keepere på treningen, ettersom den islandske nykommeren Patrik Gunnarsson, Arild Østbø, Iven Austbø, Magnus Rugland Ree og Trym Ur er en del av A-lagsstallen.

Arild Østbø har fått stor tillit mellom stengene denne sesongen, etter Iven Austbø ble vraket. Dynamikken endrer seg etter all sannsynlighet innen kort tid, siden Viking har hentet den islandske landslagsmålvakten Patrik Gunnarsson fra Premier League-klubben Brentford. Islendingen er på utlån til de mørkeblå ut sesongen, og var regnet som andrekeeper i verdens beste liga til han fløy over Nordsjøen for å tilslutte seg Viking. Før kampen mot Stabæk fikk han kun én trening med de mørkeblå.

– Har dere bestemt hvem som starter i mål på søndag?

– Vi tar aldri ut laget i pressen. Vi får ta det internt, så blir det tilgjengelig for alle søndag klokken 16.45, sier Morten Jensen.

Mer fra Dagsavisen