Viking

Tottenham skal være interessert i Thorstvedt

Etter det RA kjenner til skal flere engelske Premier League-klubber nå være interesserte i Kristian Thorstvedt (22) - også i form av et stort bud. Blant dem som er på banen er faktisk favorittklubben Tottenham.

Interessen for stjerneskuddet Thorstvedt kulminerte i et svært konkret framstøt allerede i sommer. Belgiske Genk skal ha sagt nei til et bud på over 120 millioner kroner for spilleren. Mye tyder nå på at det kan bli et vintersalg.

RA får opplyst at det var nyopprykkede Brentford som prøvde seg på Thorstvedt – uten at et salg var av interesse for Genk på det tidspunktet.

Her er det nemlig større fisk på banen også. Det skal allerede ha vært samtaler mellom Tottenhams styreleder Daniel Levy og agent Jim Solbakken om mulighetene for å hente Thorstvedt. Landslagsspilleren har aldri lagt skjul på at dette naturlig nok er favorittlaget – ettersom pappa Erik var flere sesonger i London-klubben.

Everton og West Ham skal også følge spilleren tett. Interessen for spilleren skal også strekke seg ut over England og flere europeiske toppklubber har luktet. Blant annet skal Milan og Paolo Maldini også ha diskutert spilleren med Solbakken.

Forrige gang Genk solgte en nordmann til Premier League var det for øvrig Sander Berge som gikk til Sheffield United. Overgangssummen lå på rundt 225 millioner kroner.

Etter det RA forstår skal prislappen på målkåte Thorstvedt være satt enda høyere – opp mot 30 millioner pund.

– Får jo med meg ting

En slik overgang ville i så fall kunne gi Viking rundt 30 millioner kroner – ettersom de mørkeblå har sikret seg en andel ved et videresalg. Stabæk skal også ha en del av en slik sum.

Thorstvedt, som har scoret ett mål på fire kamper for Genk i år, stresser ikke. Mannen som også har hatt stor suksess for Norge og Ståle Solbakken erkjenner at han vet at det er ganske stor interesse fra flere hold.

– Jeg får jo med meg ting så klart og har en agent som forteller litt. Så er det sånn at jeg ikke bryr meg så mye om det nå. I vinduet som var tror jeg det var bra for min utvikling å bli værende i Belgia. Så vet vi ikke hva som skjer i framtiden, sier Thorstvedt til RA.

Jeg får såklart med meg ting, og har en agent som forteller litt.

—  Kristian Thorstvedt

Om det kan bety et salg i vintervinduet vet han ikke.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det.

– Men England kan være et naturlig neste steg for en anglofil ung herre med din bakgrunn når dagen kommer?

– Jeg har alltid drømt om det, men mye skal skje før det kan bli en realitet. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, sier Thorstvedt.

– Og Tottenham er drømmeklubben?

– Det har alltid vært Spurs for meg.

Travelt framover

Den offensive midtbanemannen, som herjet i Viking før han ble solgt til Genk for over 15 millioner, er mest opptatt av det som skal skje på banen framover. Han kjenner selvsagt fotballens mekanismer. Det handler om å prestere. Da skjer ting av seg selv. Så har han det også veldig fint hvor han er.

– Jeg trives godt i Belgia. Nå blir det mye kamper framover med både serie, cup og spill i Europacup.

Genk ligger akkurat nå på sjetteplass i den belgiske toppserien – tre poeng bak topplaget Club Brugge.

Thorstvedts agent Jim Solbakken ønsker ikke å kommentere saken.

RA har også henvendt seg til Tottenhams presseavdeling, men de har ikke svart på forespørselen vår.


Nyeste fra Dagsavisen.no: