Viking

Salvesen: - Nå skal stadion fylles

Vikings salgssjef Kjartan Salvesen regner med at stadion blir klink utsolgt søndag til det som plutselig har blitt en inngangsbillett til gullstriden for Viking. Nå er nemlig fotballfeberen i ferd med å ramme byen.

Stavanger — For med seier mot Bodø/Glimt søndag er det ikke tvil. Da vil de mørkeblå kun være ett poeng bak de regjerende mesterne. Skulle serieleder Molde samtidig rote seg bort borte mot VIF kan avstanden til gullplassen kun være på to poeng for Viking før de siste elleve kampene.

– Nå er det medaljestrid! Stadion skal fylles, slår en glad Kjartan Salvesen fast overfor RA.

Får selge 7000 plasser

På vei ut av pandemien betyr det selvsagt at fylles er et ord med modifikasjoner. Kapasiteten på over 16.000 kan man bare glemme.

– Vi har lov til å selge 7000 billetter. Nå har vi passert godt over 3000 allerede. Nå snur vi oss mot folket og inviterer også de som ikke har sesongkort og vil oppleve det som er i ferd med å bli en gullkamp på SR-Bank Arena. Husk at Viking ikke har tatt gull siden 1991. Nå kan muligheten åpne seg. Her kan en få oppleve en fantastisk stemning, sier Salvesen.

Folk vil på kamp og de vil ha gullkamp. Nå får de det!

—  Kjartan Salvesen

Han forteller at SR-Bank Arena er den best besøkte arenaen i serien allerede i forhold til tillatt kapasitet ut ifra tallene han sitter på.

– Folk vil på kamp og de vil ha gullkamp. Nå får de det!

– Er det realistisk å selge 7000 billetter når vi fortsatt er i en pandemi?

– Klart det er! Dette skal vi få til. Vi har en teststasjon her på stadion som er åpen fra 09.00 kampdag og det er stor kapasitet. Dette er en opplevelse hele familien kan få sammen. En ungene ikke har fått på år og dag her i byen, lokker Salvesen.

Meteren gjelder selvsagt fortsatt. Stadion er delt opp i kohorter og annethvert sete vil bli benyttet.

– Så kan man droppe meteren om en er i familie, legger salgssjefen til.

Spiller inn i økonomien

Vikings økonomi er relativt solid etter flere spillersalg og cupgull de siste årene, men man merker selvsagt at det knapt har vært tilskuere de siste to sesongene – til tross for gode refusjonspakker fra regjeringen.

Hvor lenge de vil fortsette er også et usikkerhetsmoment når totalen skal gjøres opp i år.

Salvesen erkjenner at det selvsagt betyr noe å få inn tilskuere igjen nå. De er verdt mye mer enn refusjoner.

– Klart dette har noe å si for økonomien. Alle billetter vi selger slår positivt inn. Nå går vi også mot full åpning mot slutten av sesongen. Holder Viking følge med topplagene kan man bare tenke seg hvordan dette vil slå ut på slutten. Dette er opplevelser folk bare må ha med seg. Det er bare å se på cupgullet og opprykket. Då får ikke lignende opplevelser noen andre plasser, sier en oppspilt Salvesen.

Daglig leder Eirik Bjørnø er også svært glad over situasjonen som er i ferd med å utspille seg sportslig.

– Hadde dere sett dette for dere tidligere i sommer?

– Nei, men det har vært jobbet godt i Viking over mange år. Nå har vi klart å vinne en del kamper mot de antatt beste lagene. Det er veldig gledelig og viser at hardt arbeid betaler seg. Det er fortsatt en lang vei å gå, men det var en fantastisk kjekk august måned for klubben, sier Bjørnø.

For fakta er at ingen tok flere poeng, Viking fikk månedens trener og månedens spiller i Joe Bell.

– Hva betyr det som nå skjer for dere?

– Veldig mye! At klubben engasjerer bredt på banen gjennom gode sportslige prestasjoner – og i mediebildet for øvrig gjennom arbeidet som gjøres. Det kan ikke regnes i kroner og øre, sier Bjørnø.







Mer fra Dagsavisen